20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGoogle sărbătoreşte joi tenisul de masă

Google sărbătoreşte joi tenisul de masă

„Londra 2012 – tenis de masă” este doodle-ul cu care Google sărbătoreşte joi această disciplină olimpică. Potrivit Realitatea.net, tenisul de masă este disciplină olimpică din anul 1988. Chinezii au câştigat 41 de medalii din cele 72 posibile. Dintre cele 41 de medalii, 20 au fost de aur.

În 1992, la Barcelona, în fiecare dintre probe au fost acordate două medalii de bronz, cum se întâmplă astăzi la judo, de exemplu. Londra 2012 este prima ediţie a Jocurilor Olimpice în care o ţară are voie să alinieze maximum doi sportivi la startul unei probe. Prin această regulă, o ţară nu poate cuceri toate cele trei medalii puse în joc la o disciplină.

România nu a câştigat nicio medalie olimpică la tenis de masă, dar asta nu înseamnă că nu are o şcoală foarte bună în acest sport.

Tenisul de masă românesc reuşeşte să reziste la nivel înalt fără să recurgă la naturalizări (multe echipe europene au ales să naturalizeze sportivi asiatici, obţinând performanţe excelente cu aceştia).

La Jocurile Olimpice 2012, tenisul de masă românesc a fost reprezentat de Adrian Crişan (eliminat în „sferturi” de un sportiv din Taipei), Daniela Dodean (a pierdut în turul doi în faţa favoritei Ding Ning, din China) şi Elizabeta Samara (eliminată în turul patru de o asiatică naturalizată de Olanda).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă