17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialGoogle dată în judecată pentru comportament anticoncurenţial de o companie din Franţa

Google dată în judecată pentru comportament anticoncurenţial de o companie din Franţa

Google a fost dată în judecată în Franţa de către o companie locală, care îi cere daune de 295 milioane de euro pentru că ar bloca concurenţa să obţină venituri din publicitate online şi ar da întâietate site-urilor proprii în rezultatele serviciilor de căutare, transmite Mediafax.

Compania 1PlusV, publisher web cu sediul în Paris, cere în reclamaţia făcută la tribunalul comercial din capitala franceză şi un ordin prin care Google să fie obligată să publice timp de trei luni, pe site-ul său din Franţa, detalii legate de „comportamentul anticoncurenţial”.

Google a aplicat timp de patru ani un număr de practici anticoncurenţiale şi un comportament lipsit de etică, astfel încât 1PlusV să nu aibă capacitatea să îşi desfăşoare afacerile şi să atragă publicitate. Aceste practici includ sufocarea companiilor concurente din sectorul tehnologic”, se arată într-un comunicat al 1PlusV.

Compania franceză a făcut, anul trecut şi în februarie, două plângeri similare la autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană, în care a susţinut că Google discriminează aşa-numitele site-uri de căutare pe verticală, precum 1PlusV.

Alte companii, între care şi Microsoft, s-au alăturat 1PlusV, solicitând evaluarea practicilor Google.

„Tocmai am primit reclamaţia şi nu putem încă să o comentăm”, a declarat Al Verney, purtător de cuvânt al Google din Bruxelles.

Autorităţile antitrust din Uniunea Europeană şi Statele Unite investighează Google pentru a vedea dacă discriminează alte companii în rezultatele serviciilor de căutare şi împiedică alte site-uri să atragă publicitate.

Cele mai citite

Rușii bogați își păstrează stilul de viață luxos pe Coasta de Azur, în ciuda sancțiunilor UE

Deși sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva oligarhilor ruși au vizat înghețarea activelor și confiscarea proprietăților, Coasta de Azur rămâne o destinație populară pentru...

Nadia Comăneci a dezvăluit discuția purtată cu Serena Williams, la finala de gimnastică de la JO 2024

Nadia Comăneci, prezentă la evenimentul Țiriac Foundation Trophy, a oferit câteva detalii interesante despre discuția sa cu Serena Williams, pe care a întâlnit-o recent...

Momente emoționante pentru Andreea Marin. Fiica ei se pregătește să plece la facultate

Andreea Marin și-a exprimat recent emoțiile sale legate de viitorul educațional al fiicei sale, Violeta Bănică. Andreea Marin, copleșită de emoții Tânăra se află în...
Ultima oră
Pe aceeași temă