12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialGlen Johnson acuză tabăra lui Bute că evită o confruntare

Glen Johnson acuză tabăra lui Bute că evită o confruntare

Pugilistul Glen Johnson a refuzat o ofertă de a boxa cu Lucian Bute, considerând că i s-a făcut intenţionat o propunere foarte mică, pentru ca un astfel de meci să nu aibă loc, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii lui Johnson au precizat că oferta venită de la promotorii lui Bute era “cu peste un milion de dolari mai mică decât cea de 1,35 milioane de dolari făcută primului potenţial adversar, Kelly Pavlik”, informează fightnews.com.

“Cred că au făcut o astfel de ofertă în principal pentru că nu vor ca meciul să aibă loc. Astfel, o metodă de a scăpa este să facă o ofertă mică atunci când cred că nu o vom accepta, în loc să spună: «Nu vrem o confruntare cu Glen Johnson». Sunt de suficient de mult timp în box pentru a şti când cineva este serios în ceea ce priveşte o ofertă. Cred că pugilistul vrea să boxeze, dar promotorul se teme să îl ducă la un nivel mai înalt. Ei vor ca el să rămână în siguranţă. Nu au încrederea pe care ar trebui să o aibă în el. Este un boxer bun. Ar trebui să aibă un meci mare, poate câştigă, poate pierde, însă el este pregătit pentru acel meci”, a declarat Glen Johnson, care a adăugat că Bute este prietenul său şi “un tip foarte de treabă”.

La 3 august, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat că în cazul în care partida dintre Lucian Bute şi americanul Kelly Pavlik nu va mai avea loc în toamnă, cel mai probabil adversar al pugilistului român va fi jamaicanul Glen Johnson. Obreja a afirmat că Interbox, firma care îl impresariază pe Lucian Bute, a ajuns la un acord cu promotorul lui Kelly Pavlik, compania Top Brand, însă problemele au apărut între pugilistul american şi cei care îl manageriază. Pugilistul american Kelly Pavlik a refuzat să boxeze cu Lucian Bute, invocând faptul că i se oferă o sumă de bani prea mică pentru această luptă.

Pugilistul Lucian Bute şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat în 9 iulie, la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori. Următorul adversar al lui Bute ar fi trebuit să fie Kelly Pavlik.

Cele mai citite

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...
00:00:32

VIDEO. Inundații fulgerătoare în nordul Peru

Ploile abundente și furtunile au dus la inundații rapide în Piura, în nordul Peru, joi (29 februarie). Potrivit presei locale, furtuna a distrus culturi și...

la ce se vede în jurul ne cam este teamă

Privim peste umăr. Nu ne urmărește, de fapt, nimeni. Poate doar senzația că, totuși, acolo, în spatele nostru, e cineva. S-ar putea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă