15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGiuleştenii nu mai pot rata Liga Europa

Giuleştenii nu mai pot rata Liga Europa

Rapid s-a impus în deplasare, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei Universitatea Cluj, în etapa a XXXIII-a penultima a Ligii I, şi nu mai poate rata clasarea în primele şase locuri care îi asigură prezenţa în cupele europene.

Partida de la Cluj a început în nota de dominare a oaspeţilor, care au deschis scorul în minutul 27, prin Ovidiu Herea. Rapidiştii şi-au mărit diferenţa 12 minute mai târziu, la capătul unui contraatac fulgerător Frunză finalizând (’39) cu un şut din 11 metri o acţiune superbă a aceluiaşi Herea. În ciuda presingului pe l-au prestat în repriza secundă, gazdele au reuşit să înscrie doar o singură dată, în minutul 68, prin Alex Păcurar, din lovitură de pedeapsă. În urma victoriei cu 2-1 a giuleştenilor, echipa Rapid ocupă locul 4 în clasamentul Ligii I, cu 56 de puncte, nemaiputând pierde o clasare în primele şase poziţii. Formaţia bucureşteană mai poate fi depăşită în clasament doar de Dinamo (locul 5, 53 de puncte, 32 de meciuri) sau Steaua (locul 7, 51 de puncte, 32 de meciuri). Formaţia de pe locul 6, Gaz Metan Mediaş, care a acumulat 52 de puncte în 33 de etape, nu mai poate depăşi Rapidul în clasament, ţinând cont că mai este o singură etapă de disputat.

Copos, fericit

Bucuros de rezultat, George Copos, acţionarul majoritar al FC Rapid, a recunoscut că prezenţa în Liga Europa este şi meritul fostului antrenor al echipei, Marius Şumudică. „Mă bucur foarte mult că am venit în Ardeal, unde mă simt foarte bine. Îl felicit pe Şumudică, calificarea aceasta în Europa League este şi meritul lui. Mă simt foarte fericit”, a spus Copos. Antrenorul Marian Rada a declarat după meci că Rapid va avea şansa de a face „un spectacol de gală” la ultimul meci din campionat, de pe teren propriu, cu FC Braşov, după asigurarea calificării în Liga Europa. „Mă bucur că băieţii au luptat pentru această calificare în Europa. Aşa avem ocazia să facem un spectacol de gală la ultimul meci cu FC Braşov. Cei de la Universitatea Cluj nu se poate spune că ne-au surprins cu ceva, poate doar că au jucat fără nici un vârf veritabil. Noi am încercat să jucăm cu mingi la firul ierbii, de aceea i-am folosit pe Herea şi Frunză în faţă, doi jucători foarte rapizi. Se poate vorbi şi de şansă, dar, nu-i aşa, în fotbal ai nevoie de şansă. Şi noi am avut câteva contraatacuri prin care, dacă erau gândite mai bine poate reuşeam să facem 3-0″, a spus Rada.

Clujenii, dezamăgiţi

De cealaltă parte, Ionuţ Badea, antrenorul Universităţii Cluj, a spus că elevii săi ar fi meritat un egal în meciul cu Rapid, după ce au dominat autoritar cea de-a doua parte a jocului. El a apreciat că adversarii „au avut un sfârşit jenant de partidă”, aluzie la tragerile de timp ale rapidiştilor. „Am pierdut un meci care trebuia să se termine măcar egal. Au fost două reprize total diferite, prima dictată de cele două goluri pe care ei le-au înscris, după pauză doar noi am existat pe teren, am dominat autoritar jocul. Rămânem cu dezamăgirea unui meci pierdut şi a unui sfârşit de partidă jenant din partea adversarului. Ne-am confruntat cu cinci absenţe, o situaţie inedită, şi de aceea am jucat fără nici un vârf aparent. În funcţie de celelalte rezultate, sperăm să terminăm pe locul 8″, a spus Badea.

Tehnicianul Marian Raada a declarat că nu crede că va rămâne din vară ca antrenor principal la Rapid, dar că sigur va fi în cadrul clubului, „pe lângă prima echipă”.

Cele mai citite

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...

Trezoreria SUA impune noi sancțiuni împotriva Rusiei și a Coreei de Nord

Reprezentanții Trezoreriei din SUA au informat că au fost impuse noi sancțiuni. Acestea vizează Rusia și Coreea de Nord. Mai exact, este vorba despre...

Manchester City riscă să fie exclusă din toate competițiile! „Procesul secolului” în plină desfășurare

Manchester City se confruntă cu o anchetă istorică pentru 115 nereguli financiare, iar clubul riscă sancțiuni drastice, inclusiv eliminarea din toate competițiile interne. Începând cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă