19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialGimnastii repeta aproape cinci ore pe zi

Gimnastii repeta aproape cinci ore pe zi

» Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, se afla de cateva zile la Beijing, dar in calitate de sef al Comisiei tehnice a forului international de specialitate (FIG).

Chiar daca nu locuieste in satul olimpic, ci intr-un hotel rezervat conducatorilor FIG, atributiile sale in aceste zile fiind legate de organizarea "bucatariei" federatiei internationale, Adrian Stoica se afla in contact permanent cu componentii echipelor noastre reprezentative.

» Ce ne puteti spune la cald despre atmosfera din cadrul delegatiei noastre de gimnastica?
— Nu ne-am intalnit prea des, dar tinem legatura permanent. Cel mai important este ca nu exista, cel putin pana in acest moment (n.r. – ieri la pranz), probleme de sanatate nici in cadrul lotului masculin, nici in cadrul celui feminin. Nimeni nu s-a plans pana acum de nimic, iar conditiile de antrenament sunt excelente.

» La Bucuresti a ajuns zvonul ca gimnastii si gimnastele au fost nevoiti sa se antreneze in salile de arte martiale sau de judo, pentru ca nu au gasit loc in salile de gimnastica.
— Nu stiu de unde a plecat acest zvon. Programul de pregatire a fost riguros intocmit, fiecare tara primind chiar de la sosirea in satul olimpic programul cu orele intre care poate beneficia de pozitia in salile de antrenament. Toata lumea are cate doua antrenamente pe zi,  ceea ce inseamna aproximativ patru ore si jumatate petrecute la aparate. Oricum, in aceste zile nu se mai fac antrenamente propriu-zis, ci se pregateste concursul.

» Aparatele sunt potrivit asteptarilor?
— Fara discutie. Cel putin pentru noi aparatele sunt familiare, pentru ca sunt aproape identice cu cele din tara, deoarece sunt produse de aceeasi firma cu care colaboreaza si federatia noastra.

» Exista timp liber pentru sportivii?
— Cred ca timp liber nu are nimeni, pentru ca nimanui nu-i arde de plimbari. Pe de-o parte, cu totii, nu numai din delegatia noastra, se gandesc doar la competitie (n.r. – concursul de gimnastica incepe de sambata), iar pe de alta parte, este greu de umblat pe afara, deoarece te omoara caldura umeda din timpul zilei. Noi suntem printre disciplinele fericite, pot spune, deoarece concuram sub protectia aerului conditionat. Nici nu vreau sa ma gandesc la bietii atleti.

» A fost definitivata ordinea pe aparate in care romanii vor intra in concurs?
— De luni de zile antrenorii nostri – si de la fete, si de la baieti – cauta formula cea mai buna de intrare in concurs (n.r. – in conditiile in care la fiecare aparat evolueaza cate trei sportivi si toate notele intra in calculul punctajului final al echipei) pentru a obtine atat cel mai bun punctaj la echipe, cat si maximum de reprezentanti  in finalele individuale pe aparate (n.r. – maximum doi de fiecare tara la fiecare aparat).  In momentul de fata a fost creionata intrarea in concurs, dar inca n-a fost anuntata oficial. Tehnicienii romani vor astepta pana in ultima clipa permisa de regulament – cu 24 de ore inainte de startul competitiei – pentru a face anuntul oficial.

» Mult succes!

Cele mai citite

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...

Meciul pensiilor: Stolojan câștigă la scor, Năstase lovește sub prag

Politica domină terenul. Theodor Stolojan este pe podiumul pensiilor, în vreme ce Ilie Năstase a primit un "rever" politic Theodor Stolojan a fost premier,...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă