18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialGimnastica feminina, sub "lupa" lui Octavian Bellu

Gimnastica feminina, sub „lupa” lui Octavian Bellu

» La Campioantele Mondiale individuale de gimnastica de la Londra, componentele echipei feminine n-au excelat, cucerind, cu noroc, doar o singura medalie, de bronz la paralele, prin Ana Porgras. Chiar daca modest, acesta a fost totusi obiectivul fixat de conducerea federatiei de specialitate inainte de competitie.

Ca urmare, nici tehnicienii, nici sportivele nu vor avea emotii in ceea ce priveste acceptarea gimnasticii feminine in polul olimpic de excelenta, prin care Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va finanta o mare parte a pregatirii pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. "Evident, gimnastica feminina este intr-un usor recul  de vreme destul de indelungata, dar nu ne pierdem speranta", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR. "Aparitia Anei Porgras, o gimnasta tanara, dar de perspectiva, demonstreaza ca izvorul nostru de talente inca n-a secat. Aseptam o strategie de la federatia de specialitate, menita sa creasca nivelul valoric al echipei noastre feminine la aceasta disciplina. Suntem convinsi ca Octavian Bellu, ca director al Comisiei Tehnice a COSR, va superviza mai bine ca oricine pregatirea olimpica in special la gimnastica feminina", a completat Ioan Dobrescu.

Optimism la Federatie
Vizavi de starea actuala a lotului national de gimnastica, de senioare, al Romaniei, Anca Grigoras, directorul tehnic al loturilor nationale feminine de gimnastica din cadrul FRG, a facut cateva precizari. "La Mondialele de la Londra, o noua gimnasta din Romania, si anume Ana Porgras, a impresionat si putem spune ca s-a lansat cu succes. Din pacate, presiunea creata conjunctural in jurul ei a fost prea mare, pentru ca ea a vrut sa se autodepaseasca si a ratat tocmai acolo unde avea sanse mai mari la medalii. Cert este ca Ana stie mult mai multe decat a aratat la Mondialele de la Londra, in special la sarituri si sol, dar colectivul tehnic nu a lasat-o sa faca mai mult pentru a nu o forta. Ana Porgras are insa destul timp sa creasca pana la Londra in 2012.

 

In vizorul nostru pentru editia viitoare a Jocurilor Olimpice mai intra, evident, Sandra Izbasa, care speram ca se va recupera cat mai curand din punct de vedere fizic, Ana Maria Tamarjan si Gabriela Dragoi, desi acuza dureri destul de des, si Diana Chelaru, dar si Cerasela Patrascu, pentru paralele si barna, in ciuda problemelor de la genunchi, care, potrivit medicilor, nu sunt ingrijoratoare. Apoi vin junioarele, care la anul vor deveni senioare, Amelia Racea, Raluca Haidu si Diana Trenca (n.r. – medaliate la Festivalul Olimpic al Tineretului European), dar si Claudia Voicu, Daniela Andrei sau Loredana Sabau, care pana acum n-au prea iesit in fata. In plus, suntem cu ochii pe orice copil de valoare din tara, pentru ca, data fiind rata foarte mare de pierdere, lotul trebuie sa fie cat mai mare pentru a avea de unde alege", a precizat Anca Grigoras.

» Gimnastii Marian Dragulescu si Anamaria Tamirjan vor concura la Swiss Cup, la Zürich, pe 1 noiembrie, iar cu patru zile mai devreme, la Memorialul Arthur Gender, tot in Elvetia. La cea de-a 26-a editie a Memorialului vor participa gimnasti din Elvetia, Franta, Germania, China, Rusia, Romania, Ucraina, Bulgaria, Canada, Italia si Olanda.

Cele mai citite

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

O rădăcină indiană cu proprietăți de „ibuprofen natural”

Condimentul cu efecte antiinflamatorii și antioxidante este considerat un superaliment de către nutriționiști Rădăcină exotică, originară din India, turmericul a devenit renumit pentru efectele sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă