22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialGilles Simon pentru a treia oară în finala de la Bucureşti, Bachinger...

Gilles Simon pentru a treia oară în finala de la Bucureşti, Bachinger părăseşte turneul fruntea sus

Francezul Gilles Simon s-a impus în faţa germanului Matthias Bachinger în prima semifinală a turneului de tenis BRD Năstase-Ţiriac Trophy dispută astăzi cu scorul de 7-5/6-2. Simon s-a calicat pentru a treia oară în final turneului românesc, reuşind să câştige pimele două finale jucate.

Meciul dintre Simon şi Bachinger a fost unul intens cu momente excepţionale de ambele părţi dar şi cu greşeli, care în cele din urmă au fost mai multe pentru german. Bachinger a reuşit performanţa carierei sale prin calificarea în semifinala de azi, pe care a părăsit-o cu fruntea sus în urma unui meci în care s-a autodepăşit.

Meciul a început cu un Gilles Simon destul de obosit din cauza ultimelor două săptămâni foarte încarcate în care a jucat semifinala de la Monte Carlo şi-a croit drumul către al treia finală pe zgura de la Bucureşti. Totuşi break-ul pierdut la scorul de 5-4, când mai avea doar un punct şi câştiga primul set, l-a scos din sărite pe francez, dar totodată l-a readus cu mintea şi cu trupul pe terenul de joc, reuşind să câştige setul în cele din urmă cu 7-5.

Al doilea set a început cu un Gilles Simon la fel de motiv ca spre sfârşitul primului set, însă greşelile arbitrilor de linie, care s-au ţinut lanţ, inexplicabil pentru valoarea unei astfel de semifinale, l-au scos din sărite pe francez. Totuşi asta nu i-a afectat jocul reuşind să câştige meciul cu scorul final de 7-5/6-2.

Cu toate că Bachinger este un jucător care preferă o construcţie mai simplă atunci când atacă, bazându-se pe lovituri puternice, pe servicii foarte bune şi rapide dar şi pe lovituri trimise spre fundul terenului, a demonstrat astăzi că este capabil să se angreneze într-un joc mai tactic, aşa cum este cel al francezului. Bachinger s-a dovedit un adversar la fel de redutbil pentru francez la fel ca polonezul Lukas Kubot, care i-a pus probleme serioase lui Gilles în sferturi, acesta având nevoie de trei seturi pentru a-l elimina. La următoarele turnee este posibil să-l vedem pr Bachinger pornind din prima sută mondială, faţă de locul 120 pe care se află acum, graţie evoluţiei sale din turneul de la Bucureşti, care îi va aduce 90 de puncte ATP şi 20.510 euro.

Simon îl va înfrunta în finala disputată mâine pe câştigătorul dintre ungurul Attila Balazs şi italianul Fabio Fognini, partidă disputată în continuare la Arenele BNR. Tot astăzi în jurul orei 16.30 va începe marea şi prima finală a lui Horia Tecău de la Bucureşti în turneul de dublu, disputată tot pe arena centrală a turneului.

Cele mai citite

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă