21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGigi Becali: Oprescu ne-a promis că vom recupera banii investiţi în noul...

Gigi Becali: Oprescu ne-a promis că vom recupera banii investiţi în noul gazon

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a promis că îi va returna banii pe care îi va investi în refacerea gazonului de pe Arena Naţională, respectiv între 150.000 şi 200.000 de euro, relatează Mediafax.

Finanţatorul FC Steaua s-a întâlnit, miercuri, la Arena Naţională, cu primarul Sorin Oprescu şi cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, pentru a discuta despre situaţia gazonului de la stadionul inaugurat marţi seară, cu ocazia meciului România – Franţa, scor 0-0, din preliminariile Euro-2012.

Becali a menţionat că doreşte, împreună cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, să schimbe gazonul, pentru ca echipele lor să evolueze în condiţii normale în cupele europene.

„Gazonul este o piesă de schimb, îl schimbi de câte ori vrei. Nu trebuie să ne legăm de asta şi să aruncăm în capul primarului. Primarul Sorin Oprescu a venit acum aici (n.r. – la Arena Naţională) ca să rezolve o problemă a unui gazon pe un teren de fotbal. Bravo lui! Deşi eu zic că este un lucru minor, dar care trebuie schimbat. Şi o vom face. Am venit să cer un accept, pentru că ei nu aveau de unde să ştie, ei au angajat un antreprenor. Gazonul nu l-au preluat încă, urmau să-l preia după acest meci, dar acum nu-l mai plătesc pentru că nu este în bune condiţii”, a spus Becali.

Oficialul stelist a menţionat că noul gazon va fi adus din Olanda.

„Îmi asum răspunderea şi lăsaţi-mă pe mine să-mi joc cartea mea. Mi-a spus: «Pune-ţi gazon de care vrei, iar banii pe care îi veţi pune voi îi veţi deconta din suma pe care noi o vom scădea de la constructori». Face un act adiţional cu constructorul că nu le mai dă suma cât a costat gazonul. De acum până diseară, eu, Becali, mă ocup de asta. Gazonul va costa 150.000-200.000 de euro şi va fi adus din Olanda. Am vorbit cu un specialist de acolo şi garantez pentru lucrare”, a mai spus Gigi Becali.

Şi acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, că refacerea gazonului de pe Arena Naţională ar costa aproximativ 200.000 de euro, bani pe care clubul giuleştean, FC Steaua şi Oţelul Galaţi sunt dispuse să îi investească, dar că este nevoie de acordul Primăriei Capitalei.

„Noi, Steaua şi Oţelul Galaţi avem nevoie de un teren bun pe Arena Naţională pentru meciurile din Liga Europa şi Liga Campionilor. Am vorbit cu cei de la Steaua şi Oţelul şi suntem gata să ne implicăm financiar, dar asta nu se poate face fără acordul proprietarului, care este Primăria Capitalei. Refacerea gazonului ar costa în jur de 200.000 de euro, dar e nevoie de acordul Primăriei”, a explicat Copos.

Formaţia Rapid urmează să dispute trei partide pe Arena Naţională în grupa C a Ligii Europa, iar Steaua tot trei în Grupa J a aceleiaşi competiţii. În afară de acestea, Oţelul va juca tot trei partide în Grupa C a Ligii Campionilor pe noul stadion naţional.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor – urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite.

Firma Gama Verde, aparţinând fratelui şefului CJ Vrancea, a montat gazonul pe Arena Naţională şi este subantreprenor, neavând contract cu Primăria Capitalei, ci cu compania constructoare Max Bogl, iar problemele înregistrate la meciul cu Franţa au fost puse de compania lui Adrian Oprişan pe seama ambientului şi microclimatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă