5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialGigi Becali NU va putea participa la înmormântarea mătuşii. Cererea lui de...

Gigi Becali NU va putea participa la înmormântarea mătuşii. Cererea lui de învoire, respinsă de Penitenciarul Jilava

Cererea lui Gigi Becali de învoire pentru a participa la înmormântarea mătuşii sale a fost respinsă, vineri, de conducerea Penitenciarului Jilava, au declarat, pentru Mediafax, oficiali ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit surselor citate, solicitarea a fost respinsă pe motiv că nu au fost îndeplinite condiţiile legale necesare pentru admitere.

Avocatul finanţatorului Stelei, Pavel Abraham, a declarat înainte ca solicitarea să fie depusă, că Becali va cere învoire pentru o zi sau două, în funcţie de cum se aprobă, pentru a putea participa la funeraliile mătuşii sale. Abraham a mai spus că solicitarea va fi însoţită de certificatul de deces al femeii, dar şi de documente care atestă gradul de rudenie dintre Gigi Becali şi Everdichia Becali.

În opinia avocatului, în astfel de situaţii, şi mai ales în raport de persoana condamnatului, penitenciarul nu ar avea de ce să nu aprobe permisia într-o astfel de situaţie.

Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate, indiferent de regimul de executare, li se poate acorda permisiunea de ieşire din penitenciar pentru participarea “la înhumarea soţului/soţiei, unui copil, părinte, frate/soră sau bunic”.

Permisiunea de ieşire din penitenciar pentru astfel de situaţii poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

Legea mai prevede că pot fi acordate astfel de învoiri numai deţinuţilor care au o bună conduită şi au dovenit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale.

Totodată, Regulamentul de aplicare a Legii 275/2006 prevede că astfel de permisii se acordă persoanelor care prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracţiuni. Cererile sunt analizate de o comisie a penitenciarului.

Judecătoria Sectorului 5 a respins, marţi, o cerere a lui Gigi Becali de schimbare a regimului de detenţie din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsat să iasă din penitenciar între anumite ore.

Mama fraţilor Ioan şi Victor Becali – verii lui Gigi Becali – a fost găsită moartă, joi seară, în piscina reşedinţei din Pipera, judeţul Ilfov. Everdichia Becali avea 83 de ani.

La faţa locului a fost chemată mai întâi o ambulanţă de la Biomedica, iar apoi au fost solicitate echipaje de la Ambulanţă şi SMURD, medicii constatând decesul femeii.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, a declarat că echipajul SABI a fost chemat de medicii de la Biomedica, la 19.43. Potrivit dr. Grasu, la momentul sosirii echipajului SABI, mama fraţilor Ioan şi Victor Becali era decedată de mai mult de o oră.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost dus, joi seară, pentru necropsie, la Laboratorul de Medicină Legală Ilfov. Din primele informaţii rezultă că Everdichia Becali ar fi suferit un accident vascular cerebral în timp ce se afla în dreptul piscinei, a căzut în apă şi a murit înecată, potrivit unor surse judiciare.

Victor Becali a ridicat, vineri, trupul femeii de la Laboratorul de Medicină Legală Ilfov, iar aceasta ar urma să fie înmormântată, cel mai probabil, sâmbătă.

Surse judiciare declarau joi, pentru MEDIAFAX, că decesul mătuşii lui Gigi Becali este cercetat ca moarte suspectă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, anchetatorii urmând să stabilească în ce condiţii a încetat din viaţă Everdichia Becali.

Cele mai citite

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...
Ultima oră
Pe aceeași temă