25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGica Popescu: "Nu am fost colaborator al Securitatii, am semnat doar o...

Gica Popescu: „Nu am fost colaborator al Securitatii, am semnat doar o hartie in interes national”

Gica Popescu a replicat astazi la destainuirile facute de Adevarul si Gazeta Sporturilor, care-l acuza pe fostul international ca ar fi colaborat cu fosta Securitate. Gica Popescu a sustinut o conferinta de presa in care isi prezinta punctul de vedere. "Baciul" a lasat sa se inteleaga ca totul nu ar fi decat un atac murdar, care a venit dupa ce a lasat sa se inteleaga ca va candida din nou la presedintia FRF, anul viitor.

"In ultimii 20 de ani am citit foarte multe lucruri la adresa mea, dar niciunul nu a fost atat de dur si neadevarat ca cel in care se spune ca am fost colaborator al Securitatii. Ceea ce ma mira e faptul ca daca ar fi fost o bomba de presa ar fi aparut intr-un singur singur ziar, nu in mai multe. Ceea ce ma face sa cred insa ca e livrat de cineva, o sa incerc prin toate mijloacele sa vad cine are interes sa ma loveasca. In ultima perioada, in ultimele doua luni, am lasat de inteles ca o sa candidez din nou la presedintia FRF si a aparut aceasta poveste. Dar, daca pana acum nu doream suta la suta la suta sa candidez, ceea ce s-a intamplat ma face sa ma gandesc hotarat sa candidez. Am constiinta impacata", a declarat Gica Popescu.

"Inaintea meciului de la Monaco, cand am jucat in echipa mare a Craiovei, am fost chemat de un domn care mi-a spus ca la Monaco vom fi contactati de romani care traiesc acolo pentru a ne convinge sa ramanem acolo. Atunci m-au pus sa semnez ca ma angajez sa apar interesul national. Este o chestiune generala, nu vreun acord. Este singurul lucru pe care l-am semnat. Nu-mi aduc aminte ca nota care a fost publicata sa fi fost scrisa de mine. Prin "turnator" se intelege altceva, acolo era scrisa o chestiune laudativa, nicidecum o nota informativa", a continuat Popescu.

 

Acesta sustine ca scrisul din notele informative publicate seamana izbitor cu al sau si este convins ca cel care le-a redactat era un ofiter de securitate care il urmarea in permanenta: "Ma frapeaza faptul ca intr-una dintre note scrisul seamana mult cu al meu din acea perioada. Doar litera j nu seamana, in rest e aproape identic. Bag mana in foc ca nu am scris eu, altfel imi aduceam aminte. Nu a fost doar o nota, ci mult mai multe, era imposibil sa uit. Unul dintre securistii care se ocupau de echipa ma urmarea in permanenta, ma astepta in fata casei, dar de fiecare data il ocoleam. Probabil din cauza asta, ca sa isi justifice activitatea, a scris acele note informative. Dosarul este fabricat, probabil neavand note de la mine, le scriau ei. Dupa 1989, nici nu l-am mai vazut pe acel om pe care il uram".

Gica Popescu spune ca in urmatoarea perioada va face toate demersurile pentru a-si dovedi nevinovatia. "Am muncit enorm pentru imaginea mea, chiar daca am facut si greseli pe care mi le asum. Dar nu am fost niciodata colaborator sau informator al Securitatii. O sa demontez acest lucruri chiar daca raul s-a facut, dar incepand de marti voi incepe toate procedurile pentru a demonstra ca nu am nicio legatura. Sunt convins ca e o chestie livrata, nu am nicio treaba cu Securitatea", a adaugat actualul om de afaceri.

 

Fostul fundas al Barcelonei este extrem de dezamagit de aceste acuze si afirma ca nu a mai avut o stare psihica atat de proasta de la eliminarea nationalei in sferturile CM 1994, lasand sa se inteleaga ca in spatele acestor materiale s-ar afla oameni importanti din lumea fotbalului. "Cineva are interesul sa imi strice imaginea, ma mira mult ca aceasta bomba de presa a aparut in doua cotidiene in acelasi timp. E o minciuna livrata de cineva. O stare ca cea de azi nu am mai avut-o de la meciul cu Suedia din 1994, cand am pierdut. Nu m-am mai simtit atat de mahnit si suparat. Nu vreau sa ma gandesc la Mircea Sandu, dar nu cred in coincidente", a afirmat acesta, citat de Newsin.

In urma declansarii acestui scandal, Popescu a anuntat ca sunt sanse mari sa candideze anul viitor la alegerile pentru sefia FRF chiar daca sunt persoane care incearca sa il impiedice: "Chiar daca pana acum nu stiam daca voi candida sau nu, acum s-au intors lucrurile, ma gandesc foarte serios sa o fac. Am constiinta impacata, nu sunt vinovat cu nimic. Cineva face tot posibilul pentru a-mi strica imaginea. Nu vreau sa spun ca in spatele acestor subiecte ar fi FRF, dar am mai spus ca nu cred in coincidente".

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă