19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGFR cere desecretizarea contractului de privatizare a CFR Marfă

GFR cere desecretizarea contractului de privatizare a CFR Marfă

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietar al Grup Feroviar Român, companie ce a câştigat licitaţia pentru preluarea CFR Marfă, cere desecretizarea contractului de privatizare şi ajutorul ministrului Transporturilor pentru rezolvarea situaţiei. Stoica arată, într-un comunicat, că un eventual eşec al tranzacţiei se va datora, în exclusivitate, Comisiei de privatizare a CFR Marfă.

Citeşte şiVIDEO. Gruia Stoica: Avem banii şi în niciun caz din surse ilegale. Ministrul Transporturilor: Statul trebuie să ia o decizie legală şi juridic fundamentată

Intre Gruia Stoica şi reprezentanţii Executivului a existat, în ultimele zile, un schimb de replici privind procesul de privatizare a operatorului feroviar de marfă al statului. Reprezentantul GFR susţine că şi-a îndeplinit toate obligaţiile din contract şi că lipsa avizului Consiliului Concurenţei nu îi este imputabilă.

Citeşte şi: Mănescu şi-a convocat consultanţii ca să decidă în privinţa privatizării CFR Marfă

„În calitate de cumpărător, Grup Feroviar Român, care şi-a îndeplinit până acum cu onestitate şi la termen toate obligaţiile care-i reveneau, consideră că atitudinea Comisiei de Privatizare a fost de natură a-i leza buna-credinţă, interesele şi eforturile financiare pe care le-a făcut pentru succesul acestei privatizări de importanţă strategică pentru statul român. Cu toate acestea, GFR este în continuare dispus să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru a identifica împreună căile legale prin care poate fi evitat eşecul unei licitaţii care ar afecta negativ mediul economic şi ar descuraja investiţiile străine. Grup Feroviar Român contează pe susţinerea conducerii Ministerului Transporturilor pentru prevenirea acestei situaţii”, se arată într-un comunicat transmis de GFR, deţinut de omul de agaceri Gruia Stoica.

Citeşte şi: Cele cinci nereguli de la CFR Marfă

GFR consideră că în acest moment, comisia de privatizare invocă termenul de obţinere a avizului din partea Consiliului Concurenţei drept motiv pentru un anticipat eşec al tranzacţiei, pentru a ascunde faptul că în mod flagrant nu şi-a îndeplinit obligaţiile care îi revin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă