11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialGermina Nagâţ, director de Investigaţie CNSAS: Câţi SECURISTI de la alte direcţii...

Germina Nagâţ, director de Investigaţie CNSAS: Câţi SECURISTI de la alte direcţii se vor APARA citând din EXPERTIZA lui Marius Oprea?

Germina Nagâţ, directorul Direcţiei Investigaţii din CNSAS, a declarat într-un interviu pentru Revista 22 că este absolut de neinţeles faptul că Marius Oprea s-a prezentat în instanţă în favoarea fostului ofiţer de Securitate Nicolae Paraschiv, spunând că numai ofiţerii de la Direcţia Cercetări Penale ar trebui chemaţi în faţa instanţei de către CNSAS, restul fiind “plevuşcă”.

Ca legiutor al deconspirării Securităţii şi “vânator de securişti, cum se recomandă”, Marius Oprea ar trebui să ştie că “încadrarea ofiţerilor în categoria „poliţie politică” se face în funcţie de faptele şi acţiunile persoanei, nu în funcţie de afiliere”, spune Germina Nagâţ. “Dacă o autoritate în materie susţine în sala de tribunal că doar ofiţerii de cercetare penală au încălcat drepturile omului, iar restul sunt „plevuşcă“, ce şanse mai are deconspirarea de aici înainte? Câţi securişti de la alte direcţii se vor apăra citând din expertiza domnului Oprea?”

“Of, Doamne… Ştiu exact ce a spus, de la colegii mei care au fost în sală. Am toată încrederea în ei. Sunt doi jurişti remarcabili, obişnuiţi să se lupte la tribunal cu Sergiu Andon, nu cu Marius Oprea! Suntem cu toţii sideraţi! Cărţile lui Marius despre Securitate au fost în bibliografia concursurilor de angajare la CNSAS sau, în orice caz, la Direcţia Investigaţii.

În ciuda diferenţelor noastre de opinie – fiindcă au fost şi din astea –, l-am considerat întotdeauna un anticomunist sincer şi de neclintit. Este unul dintre autorii legilor noastre de funcţionare şi prin urmare ştie foarte bine în ce condiţii şi după ce criterii un ofiţer de Securitate ajunge în faţa instanţei. Să admitem că prezenţa lui ca martor era obligatorie – deşi sunt multe de spus şi aici –, totuşi depoziţia nu i-a dictat-o nimeni. Nimeni nu l-a obligat să spună că numai ofiţerii Direcţiei VI, de cercetări penale, merită chemaţi la tribunal… “, a declarat Germina Nagât în interviul pentru Revista 22.

Directoarea Direcţiei de Investigaţii din CNSAS susţine ca Oprea, ca legiutor, ar trebui să ştie că încadrarea ofiţerilor la “poliţie politică” se face doar dacă prin faptele şi acţiunile lor aceştia au încălcat drepturile omului, aşa cum spune legea… Continuarea în Revista 22.

Citeşte şi Marius Oprea APĂRĂ în instanţă SECURISTII. Istoricul a pledat ca MARTOR în FAVOAREA fostului ofiţer Nicolae Paraschiv

Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Deținuții din Pentitenciarul Brăila mai pot primi în pachete doar produse feliate, în folie vidată

O nouă restricție se adaugă la lista de interdicții presupuse de executarea unei pedepse în închisoare, pentru că deținuții nu vor mai avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă