27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialGermania vrea o conferință pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni în Liban

Germania vrea o conferință pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni în Liban

Germania este pregătită să organizeze o conferinţăpentru strângerea fondurilor necesare pentru găzduirea celor peste un milion de sirieni refugiaţi în Liban,informează Mediafax.

Şeful diplomaţiei germane a anunţat, între altele, că ţara sa, "care găzduieşte deja 20.000 de refugiaţi sirieni, a decis să primească încă 10.000".

De la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad în martie 2011, două milioane şi jumătate de sirieni au fugit din ţara lor şi s-au stabilit în cea mai mare parte în statele vecine, între care Liban, care găzduieşte peste un milion de refugiaţi pe teritoriul său, la o populaţie de patru milioane.

Subliniind "povara" care apasă asupra autorităţilor libaneze, Steinmeier a propus organizarea "unei conferinţe pentru discutarea posibilităţii de a strânge fonduri special destinate susţinerii instituţiilor care sunt implicate în găzduirea refugiaţilor sirieni în Liban".

"Germania este cel mai bun loc pentru organizarea acestei conferinţe", a adăugat el, fără să precizeze data la care ar putea avea loc.

"În cursul ultimilor trei ani, am acordat ajutor de 100 de milioane de euro refugiaţilor" sirieni, a precizat ministrul german de Externe.

"Astăzi, am decis deblocarea a încă cinci milioane şi furnizarea unui ajutor medical şi umanitar", a anunţat Steinmeier.

Cele mai citite

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă