13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialGermania pe urmele Irlandei: Verzii cer legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi...

Germania pe urmele Irlandei: Verzii cer legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Verzii din Germania au cerut, duminică, recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în contextul în care irlandezii s-au pronunţat în cadrul unui referendum istoric în favoarea mariajului gay, potrivit Mediafax

Verzii s-au adresat duminică cancelarului german Angela Merkel să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex în Germania.

“Doamnă Merkel, a venit timpul” pentru legalizarea mariajului gay în Germania, a afirmat, într-un interviu pentru Die Welt, Katrin Göring-Eckardt, un lider al Verzilor.

“Partidul lui Merkel (CDU, conservator) nu poate sta în afara dezbaterii privind căsătoria pentru toţi. Sunt convinsă că votul din Irlanda va accelera egalitatea (de căsătorie) în Germania”, a continuat ea.

Citeşte şi: PREMIERĂ: Irlandezii susțin căsătoriile între persoanele de același sex. Câți au votat ”da” la referendum

La capătul unui referndum istoric desfăşurat vineri, irlandezii au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în timp ce 37,9% s-au pronunţat împotrivă. Votul din Irlanda reprezintă un pas important pentru demersul privind legalizarea mariajului gay, ţinând cont că aceasă ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Verzilor, Volker Beck, a declarat că schimbarea din Irlanda ar putea da un impuls campaniei în favoarea egalităţii de căsătorie în Germania.

Citeşte şi: REPORTAJ. Marșul Diversității în București: Nu suntem doar niște litere – LGBT. Vrem drepturi egale

“Poporul irlandez s-a exprimat clar, şi anume că oprimarea homosexualilor şi lesbienelor nu face parte din valorile creştine”, ​​a spus el.

Cele mai citite

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

KPMG, amendată din nou în Marea Britanie pentru nereguli privind activitatea de audit

KPMG a fost amendată cu 1,5 milioane de lire sterline de către autoritatea britanică de reglementare în domeniul contabilității pentru "deficiențe grave" în auditul...
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...
Ultima oră
Pe aceeași temă