18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialGermania pe urmele Irlandei: Verzii cer legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi...

Germania pe urmele Irlandei: Verzii cer legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Verzii din Germania au cerut, duminică, recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în contextul în care irlandezii s-au pronunţat în cadrul unui referendum istoric în favoarea mariajului gay, potrivit Mediafax

Verzii s-au adresat duminică cancelarului german Angela Merkel să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex în Germania.

“Doamnă Merkel, a venit timpul” pentru legalizarea mariajului gay în Germania, a afirmat, într-un interviu pentru Die Welt, Katrin Göring-Eckardt, un lider al Verzilor.

“Partidul lui Merkel (CDU, conservator) nu poate sta în afara dezbaterii privind căsătoria pentru toţi. Sunt convinsă că votul din Irlanda va accelera egalitatea (de căsătorie) în Germania”, a continuat ea.

Citeşte şi: PREMIERĂ: Irlandezii susțin căsătoriile între persoanele de același sex. Câți au votat ”da” la referendum

La capătul unui referndum istoric desfăşurat vineri, irlandezii au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în timp ce 37,9% s-au pronunţat împotrivă. Votul din Irlanda reprezintă un pas important pentru demersul privind legalizarea mariajului gay, ţinând cont că aceasă ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Verzilor, Volker Beck, a declarat că schimbarea din Irlanda ar putea da un impuls campaniei în favoarea egalităţii de căsătorie în Germania.

Citeşte şi: REPORTAJ. Marșul Diversității în București: Nu suntem doar niște litere – LGBT. Vrem drepturi egale

“Poporul irlandez s-a exprimat clar, şi anume că oprimarea homosexualilor şi lesbienelor nu face parte din valorile creştine”, ​​a spus el.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Iohannis, premiat de Consiliul Atlantic, în America

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele Klaus Iohannis cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară...
Ultima oră
Pe aceeași temă