13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGermania: Casă pentru refugiați, incendiată

Germania: Casă pentru refugiați, incendiată

O casă pentru refugiați a fost incendiată, vineri dimineața, de piromani neidentificați, a anunțat poliția din landul german Thuringia, relatează DPA, citat de Agerpres. 

Poliția din orașul Gotha a anunțat că nu exclude posibilitatea ca atacul asupra casei, care era nelocuită în momentul atacului, să fi avut motivație rasială. 

Citește și: Imigranții au provocat un ambuteiaj pe autostrada ungară M1

Proprietarul casei nelocuite se oferise să găzduiască refugiații, au afirmat aceștia, apreciind daunele la 25.000 de euro. 

Ministrul pentru imigrație din Thuringia, Dieter Lauinger, a declarat că proprietarul a anunțat pe Facebook că locuința sa este disponibilă pentru refugiați și a primit reacții negative. 

Recent, au fost înregistrate atacuri prin incendiere asupra caselor ce urmau să găzduiască refugiați. În urmă cu o săptămână, un bărbat a fost grav rănit în timp ce a sărit dintr-un hostel de refugiați de trei etaje în orașul vestic Heppenheim. 

Germania a înregistrat un aflux de refugiați în timp ce Europa se confruntă cu o criză umanitară, zeci de mii de persoane refugiindu-se din cauza războiului din Siria, Irak și Afganistan. 

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă