26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania: Casă pentru refugiați, incendiată

Germania: Casă pentru refugiați, incendiată

O casă pentru refugiați a fost incendiată, vineri dimineața, de piromani neidentificați, a anunțat poliția din landul german Thuringia, relatează DPA, citat de Agerpres. 

Poliția din orașul Gotha a anunțat că nu exclude posibilitatea ca atacul asupra casei, care era nelocuită în momentul atacului, să fi avut motivație rasială. 

Citește și: Imigranții au provocat un ambuteiaj pe autostrada ungară M1

Proprietarul casei nelocuite se oferise să găzduiască refugiații, au afirmat aceștia, apreciind daunele la 25.000 de euro. 

Ministrul pentru imigrație din Thuringia, Dieter Lauinger, a declarat că proprietarul a anunțat pe Facebook că locuința sa este disponibilă pentru refugiați și a primit reacții negative. 

Recent, au fost înregistrate atacuri prin incendiere asupra caselor ce urmau să găzduiască refugiați. În urmă cu o săptămână, un bărbat a fost grav rănit în timp ce a sărit dintr-un hostel de refugiați de trei etaje în orașul vestic Heppenheim. 

Germania a înregistrat un aflux de refugiați în timp ce Europa se confruntă cu o criză umanitară, zeci de mii de persoane refugiindu-se din cauza războiului din Siria, Irak și Afganistan. 

Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Eduard Hellvig, fost director SRI: Iranul “se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”

Analistul politic Eduard Hellvig, fost director al SRI, transmite un mesaj cu privire la agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, în care avertizează că Iranul...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă