17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialAvertismentul lui George Soros: O alianţă China – Rusia ar declanşa al...

Avertismentul lui George Soros: O alianţă China – Rusia ar declanşa al treilea război mondial

O eventuală alianţă dintre China şi Rusia ar putea împinge statele lumii spre al treilea război mondial, consideră miliardarul american George Soros.

Soros a lansat acest avertisment în cadrul conferinţei anuale a Comitetului Bretton Woods de la Washington, informează site-ul  marketwatch.com

Yuanul detronează dolarul

George Soros consideră că SUA sunt nevoite să ofere “concesii majore” Chinei, în plan economic, pentru a o menţine într-o poziţie de echilibru între SUA şi Rusia. Preţul acestor concesii ar fi acela ca, în curând, yuanul chinezesc să devină un rival al dolarului în economia mondială.

Citeşte şi: Franţa a găsit alt cumpărător pentru navele Mistral, cerute de ruşi. Despre ce ţară e vorba

“Dar fără aceste concesii, există pericolul real ca statul chinez să se alinieze, politic şi militar, cu Rusia. Într-o asemenea situaţie, ameninţarea unui al treilea război mondial ar deveni reală”, consideră Soros.

Conflictul ar începe între China şi Japonia

În opinia lui Soros, conflictul ar putea începe  “între China şi un aliat al Statelor Unite, de exemplu Japonia”.

Conferinţa Bretton Woods pe anul 2015 s-a desfăşurat acum două zile la sediul din Washington al Băncii Mondiale. Alături de preşedintele Fundaţiei Soros, printre invitaţi s-au numărat Christine Lagarde, director în Fondul Monetar Internaţional, Jacob J. Lew, secretarul Departamentului american al Trezoreriei, precum şi Mahmoud Mohieldin, secretarul Băncii Mondiale.

Citeşte şi: China și Rusia pregătesc manevre navale comune în Marea Mediterană

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă