14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialGeorge H. W. Bush, Crăciun în spital

George H. W. Bush, Crăciun în spital

Fostul preşedinte american George H. W. Bush și-a petrecut Crăciunul în spital, acesta fiind internat încă de marți din cauza unor probleme respiratorii.

Potrivit Mediafax, fostul preşedinte, în vârstă de 90 de ani, "are moralul bun şi continuă să facă progrese, dar va rămâne la Houston Methodist Hospital în această seară", scria vineri seara Jim McGrath într-un mesaj postat pe Twitter, fără să precizeze care sunt motivele.

Cel de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite este spitalizat de marţi seara. El a fost transportat la Houston Methodist Hospital "ca măsură de precauţie, în urma unei jene respiratorii", anunţa atunci McGrath.

Purtătorul de cuvânt a anunţat miercuri că prognosticul fostului preşedinte este "favorabil".

George H. W. Bush este cel mai în vârstă dintre cei patru preşedinţi americani în viaţă şi apare cel mai adesea într-un scaun cu rotile.

Acest lucru nu l-a împiedicat să-şi sărbătorească împlinirea vârstei de 90 de ani, în iunie, efectuând un salt cu paraşuta, în tandem, în statul Maine (nord-est), unde se află una dintre reşedinţele familiei Bush.

Născut în 1924, în statul Massachusetts (est), George H.W. Bush – fiu de senator – a devenit în 1989 al 41-lea preşedinte al Statelor Unite şi a exercitat un mandat (1989-1993).

El a fost înfrânt de către democratul Bill Clinton în alegerile prezidenţiale din 1992, iar cel mai mare dintre cei şase copii, George W. Bush, a devenit preşedinte opt ani mai târziu, mai scrie Mediafax.

Jeb Bush, alt fiu al fostului şef de stat, a anunţat recent că se lansează în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, în 2016.

Cele mai citite

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă