7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialGeorge H. W. Bush, Crăciun în spital

George H. W. Bush, Crăciun în spital

Fostul preşedinte american George H. W. Bush și-a petrecut Crăciunul în spital, acesta fiind internat încă de marți din cauza unor probleme respiratorii.

Potrivit Mediafax, fostul preşedinte, în vârstă de 90 de ani, "are moralul bun şi continuă să facă progrese, dar va rămâne la Houston Methodist Hospital în această seară", scria vineri seara Jim McGrath într-un mesaj postat pe Twitter, fără să precizeze care sunt motivele.

Cel de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite este spitalizat de marţi seara. El a fost transportat la Houston Methodist Hospital "ca măsură de precauţie, în urma unei jene respiratorii", anunţa atunci McGrath.

Purtătorul de cuvânt a anunţat miercuri că prognosticul fostului preşedinte este "favorabil".

George H. W. Bush este cel mai în vârstă dintre cei patru preşedinţi americani în viaţă şi apare cel mai adesea într-un scaun cu rotile.

Acest lucru nu l-a împiedicat să-şi sărbătorească împlinirea vârstei de 90 de ani, în iunie, efectuând un salt cu paraşuta, în tandem, în statul Maine (nord-est), unde se află una dintre reşedinţele familiei Bush.

Născut în 1924, în statul Massachusetts (est), George H.W. Bush – fiu de senator – a devenit în 1989 al 41-lea preşedinte al Statelor Unite şi a exercitat un mandat (1989-1993).

El a fost înfrânt de către democratul Bill Clinton în alegerile prezidenţiale din 1992, iar cel mai mare dintre cei şase copii, George W. Bush, a devenit preşedinte opt ani mai târziu, mai scrie Mediafax.

Jeb Bush, alt fiu al fostului şef de stat, a anunţat recent că se lansează în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, în 2016.

Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă