11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGeoana spera sa se modifice Legea raspunderii ministeriale pentru ca Executivul sa...

Geoana spera sa se modifice Legea raspunderii ministeriale pentru ca Executivul sa faca bugetul

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca in cursul zilei de luni spera sa poata fi modificata Legea raspunderii pentru ca actualul Guvern demisionar Emil Boc sa poata transmite bugetul de stat pe 2010, informeaza Newsin.

"Astazi momentul cel mai important este la Senat unde speram sa putem sa modificam Legea raspunderii ministeriale permitand astfel guvernului demisionar sa inainteze un buget catre Parlament. Astfel, ultimul obstacol de natura legal-procedurala va fi indepartat si pe baza hotararii Parlamentul guvernul Boc, cel care probabi ca va ramane pana la 6 decembrie, nu va avea niciun motiv sa refuze inaintarea bugetului catre Parlament. Din acel moment principalul obiect al prezentei guvernului in activitate va fi in atentia Parlamentul si practic intr-adevar guvernul se poate ocupa de lucrurile curente", a declarat Geoana.

Intrebat ce atitudinea va avea PSD fata de votul asupra unui cabinet Negoita, liderul PSD a precizat ca va fi o decizie luata impreuna cu "ceilalti participanti din majoritatea de 65%". "Astazi Alianta PSDsPC isi va cristaliza un punct de vedere", a mai declarat Geoana.

Liderul PSD s-a referit astfel la Legea raspunderii ministeriale in conditiile in Hotararile Parlamentului prin care s-a exprimat vorbesc de solicitarea catre Guvern sa trimita bugetul pe 2010 in urma unei derogari de la lege, dar de la legea de functionare a Guvernului.

Emil Boc le-a cerut partidelor parlamentare sa modifice de urgenta Legea organizarii si functionarii Guvernului pentru a permite Cabinetului interimar sa aprobe Legea bugetului pe anul 2010, precizand ca Hotararea cu acelasi obiect adoptata de Legislativ reprezinta doar o "declaratie de buna intentie".

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
Ultima oră
Pe aceeași temă