15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialGeoana: salvarea Transilvaniei de criza va permite stabilizarea intregii tari

Geoana: salvarea Transilvaniei de criza va permite stabilizarea intregii tari

Mircea Geoana a asigurat electoratul ca Partidul Social-Democrat (PSD) cauta solutii pentru a scoate Romania din criza, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata la Poiana Brasov. Acesta a subliniat ca daca Transilvania va fi salvata de actuala criza atunci intrega tara va putea fi stabilizata din punct de vedere economic.

"Vrem sa minimalizam efectele crizei economice asupra salariatilor, taranilor, micilor intreprinzatori si desigur asupra pensionarilor care au muncit o viata intreaga. In mod paradoxal, Transilvania este mai vulnerabila la criza decat la alte zone din Romania. Aceasta este un indicator economic si social pt intreaga tara. Daca dam un raspuns concret pentru criza din Transilvania vom rezolva toate problemele din tara legate de aceasta", a declarat Geoana, citat de ziare.com.

Liderul PSD a mai spus ca PSD va revizui si va modifica planul anticriza in functie de evolutia acesteia. In legatura cu bugetul, Mircea Geoana a spus ca "a fost aprobat insa nu este unul care sa faca fata presiunilor exercitate de criza economica asupra economiei reale". El a mai subliniat ca pretul crizei nu trebuie platit de cei saraci ci de toti cetatenii acestei tari, in mod egal.

"Noi vom incerca sa facem tot posibilul ca banii tarii sa nu ajunga la un anumit grup de privilegiati. Costurile crizei trebuiesc suportate de noi toti in mod egal", a mai spus liderul PSD. In privinta alegerilor locale din Cluj, exprimand vocea partidului, Geoana a spus ca in PSD au existat erori ale caror consecinte abia acum incep sa apara. In 2012 acesta este increzator ca prin masuri concrete partidul va castiga alegerile.

Tot sambata, Geoana, a anuntat infiintarea societatii (neguvernamentale) 'Scoala Ardeleana', cu filiale in majoritatea oraselor importante din Transilvania, care are ca obiectiv principal acela de a da un raspuns coerent problemelor de dezvoltare socio-economica si culturala din zona Ardealului.

Cele mai citite

Ungaria a ratificat aderarea Suediei la NATO

Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă pentru această ţară nordică ce şi-a exprimat dorinţa de a adera la Alianţa...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Ungaria a ratificat aderarea Suediei la NATO

Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă pentru această ţară nordică ce şi-a exprimat dorinţa de a adera la Alianţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă