20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGeoana pregateste mazilirea a 10 baroni

Geoana pregateste mazilirea a 10 baroni

Mircea Geoana a inceput sa traga pe linie moarta baronii din cel putin zece filiale unde incearca sa-si puna oameni fideli.

Surse social-democrate spun ca primul val al schimbarii, ordonat din Kiseleff, va cuprinde zece judete: Botosani, Mehedinti, Giurgiu, Calarasi, Maramures, Tulcea, Alba, Ilfov, Bihor si Cluj.

 

Mircea Geoana a dispus inlocuirea baronilor pusi in functii inca de pe vremea lui Ion Iliescu si Adrian Nastase – si vorbim de "oi sacre", precum Doru Ioan Taracila (Calarasi), Constatin Contac (Botosani), Eugen Nicolicea (Mehedinti) sau Trifon Belacurencu (Tulcea).

Luni, in Biroul Permanent al PSD, nu s-a stabilit cine va merge sa faca ordine in organizatiile din Transilvania (ultima oara, la Cluj, fusese trimis Cristian Diaconescu) si nici nu s-au putut gasi vinovati directi, in conditiile in care Ioan Rus si Vasile Dancu – cei doi capi ai Grupului de la Cluj, care tineau in mana filialele din Ardeal – si-au dat demisia si, teoretic, nu mai au nicio responsabilitate pe linie de partid. Mircea Geoana s-a limitat sa spuna ca este "inadmisibil" ca PSD sa scoata doar 7% la Primaria Cluj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă