16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGenica Boerica a primit trei ani de puscarie

Genica Boerica a primit trei ani de puscarie

Trei ani de puscarie! Atat a primit Genica Boerica din partea magistratilor Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti dupa ce a prejudiciat bugetul statului cu peste o suta de miliarde de lei, in prima faza, si a alimentat prin reteaua de arabi organizatia terorista Al Qaeda.
Sentinta penala a fost pronuntata pe data de 24 martie a.c. Considerand cuantumul pedepsei prea mic pentru faptele comise de Boerica, procurorii Parchetului de pe langa instanta amintita au declarat recurs la Tribunalul Municipiului Bucuresti. In acelasi proces au mai fost condamnati cei doi „locotenenti” ai lui Boerica, Elena Popa si Florian Clinciu, acestia primind pedepse… cu suspendare. Ajuns pe rolul Tribunalului Bucuresti, dosarul se tot amana, magistratilor parca fiindu-le greu sa se pronunte. Tot timpul s-au dezbatut proceduri si temeiuri legale, fapt ce a impiedicat intrarea pe fondul procesului. Asa s-a intamplat si la termenul de vineri, cand in proces s-a dat un nou termen, stabilit pentru data de 18 noiembrie a.c.

Complicitate la evaziune fiscala, fals, uz de fals…

Controversatul afacerist craiovean a fost arestat pe 4 noiembrie 2004, dupa o actiune spectaculoasa a procurorilor Parchetului General, sprijiniti de jandarmii bucuresteni. Dupa ce oamenii legii au descins in locuinta lui Boerica – „micul Versailles”, cum primise imobilul numele de cod -, acesta a incercat sa scape sarind gardul din spatele vilei. Mai iuti de picior, jandarmii l-au inhatat inainte ca acesta sa escaladeze respectivul gard. Genica Boerica a fost arestat pentru complicitate la evaziune fiscala in forma continua, fals privind identitatea, uz de fals si evaziune fiscala.

Legaturi cu Al Qaeda

Boerica l-a sprijinit pe Jamal Sadik Jamal al Adi sa infiinteze mai multe firme-fantoma, sub mai multe identitati false, prin care au derulat tranzactii fictive cu importante sume.
In urma „negotului” cu alcool, Boerica a obtinut in mod fraudulos returnarea TVA in valoare de 116 miliarde de lei.
In afacerile murdare coordonate de Genica Boerica au mai fost implicati Elena Popa si Florian Clinciu. Cateva dintre firmele prin care a fost prejudiciat statul sunt: SC Bachus SA, SC Geval Comimpex SRL, SC Regina SRL si SC Boerro Group SRL.
Apropiatii lui Genica Boerica, cei care ii erau alaturi la chiolhanurile pe care le organiza, erau fratii Eugen si Nicolae Mihailescu – dosarul acestora pentru cele 16 milioane de dolari luate de la BCR fiind prafuit prin fisetele DNA (fost PNA) -, Samir Spranceana, beneficiar, de asemenea, al unei returnari ilegale de TVA de cateva zeci de miliarde de lei vechi, senatorul PRM Ion Dolanescu, senatorul Ristea Priboi, interpreta de muzica populara Niculina Stoican si sotul acesteia, fostul inspector-sef al IPJ Dolj, Constantin Codita – care a stat in „gazda” la Boerica – si multa alta lume buna din Politia doljeana si din „crema” guvernarii PSD.
Cu totul, tunurile lui Boerica se ridica la cateva sute de miliarde de lei vechi, daca amintim numai actiunea „Locomotiva”, care s-a „plimbat” pe „inelul” firmelor acestuia, dupa fiecare tranzactie statul decontand TVA in valoare de zeci de miliarde de lei.
Pentru un raport al pedepselor si sumelor de bani, drumarul craiovean spagar Petre Ciobotea a primit zece ani de inchisoare pentru o spaga de aproximativ 20 de mii de dolari, adica vreo 650 de milioane de lei.

Cele mai citite

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Adrian Petre s-a râzgandit! Fostul atacant al naționalei de tineret nu se mai retrage

După ce a semnat cu Concordia Chiajna în această vară, Adrian Petre și-a reziliat contractul, dar conducerea clubului l-a convins să revină asupra deciziei. Adrian...

Sparta Praga a obținut prima victorie în UEFA Champions League după 21 de ani

După o pauză de peste două decenii, Sparta Praga a înregistrat o victorie răsunătoare în faza principală a UEFA Champions League, câștigând meciul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă