19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGazprom ameninta Ucraina cu intreruperea livrarilor de gaze de la 8 martie

Gazprom ameninta Ucraina cu intreruperea livrarilor de gaze de la 8 martie

Gazprom ar putea intrerupe livrarile de gaz catre Ucraina, tara de tranzit pentru aprovizionarile europene, daca autoritatile de la Kiev nu vor plati pana la 8 martie o datorie de 400 de milioane de dolari, a informat joi Kommersant, relateaza AFP, citat de Newsin.

Potrivit cotidianului, directorul financiar al societatii ruse, Andrei Kruglov, a facut o declaratie in acest sens in fata consiliului de administratie reunit cu usile inchise miercuri.

"Daca 400 de milioane de dolari nu vor fi platiti la 7 martie, atunci vom fi nevoiti sa intrerupem livrarile de gaz Ucrainei la 8 martie" a spus un participant la reuniune.

Rusia a intrerupt livrarile catre Ucraina la 1 ianuarie, provocand o indelungata criza a gazului, ce a afectat mai multe state europene. Un compromis a fost gasit la 19 ianuarie si livrarile au fost reluate.

"Conducerea Gazprom va intensifica actiunile pentru respectarea clauzelor contractului existent cu Ucraina", a spus miercuri societatea rusa.

Societatea ucraineana Naftogaz a avertizat saptamana trecuta ca nu va putea plati Gazpromului din cauza cresterii "catastrofale" a numarului facturilor neplatite de clientii nationali.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă