19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialGazprom ameninta Ucraina cu intreruperea livrarilor de gaze de la 8 martie

Gazprom ameninta Ucraina cu intreruperea livrarilor de gaze de la 8 martie

Gazprom ar putea intrerupe livrarile de gaz catre Ucraina, tara de tranzit pentru aprovizionarile europene, daca autoritatile de la Kiev nu vor plati pana la 8 martie o datorie de 400 de milioane de dolari, a informat joi Kommersant, relateaza AFP, citat de Newsin.

Potrivit cotidianului, directorul financiar al societatii ruse, Andrei Kruglov, a facut o declaratie in acest sens in fata consiliului de administratie reunit cu usile inchise miercuri.

"Daca 400 de milioane de dolari nu vor fi platiti la 7 martie, atunci vom fi nevoiti sa intrerupem livrarile de gaz Ucrainei la 8 martie" a spus un participant la reuniune.

Rusia a intrerupt livrarile catre Ucraina la 1 ianuarie, provocand o indelungata criza a gazului, ce a afectat mai multe state europene. Un compromis a fost gasit la 19 ianuarie si livrarile au fost reluate.

"Conducerea Gazprom va intensifica actiunile pentru respectarea clauzelor contractului existent cu Ucraina", a spus miercuri societatea rusa.

Societatea ucraineana Naftogaz a avertizat saptamana trecuta ca nu va putea plati Gazpromului din cauza cresterii "catastrofale" a numarului facturilor neplatite de clientii nationali.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Cum afectează comasarea alegerilor mii de tineri din România

Mai multe ONG-uri fac apel la premierul țării, Marcel Ciolacu căruia îi cer printr-o scrisoare deschisă să reducă, la 45 de zile înainte...

Cine e candidatul PSD la Primăria Bacău

Un controversat politician și om de afaceri și-a anunțat deja candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Bacău la alegerile din 9 iunie...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...
Ultima oră
Pe aceeași temă