22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialGaura neagră din Aeroportul Sibiu

Gaura neagră din Aeroportul Sibiu

Dacă pământul nu o mai ia la vale, încă au rămas nerezolvate problemele sistemului de drenaj, considerat subdimensionat pentru acest amplasament. 

După o investiţie iniţială de 70  milioane de euro, Aeroportul din Sibiu continuă să înghită bani pe bandă rulantă. Următoarea investiţie este cifrată la 5.3 milioane de euro, iar banii vor fi cheltuiţi pentru asigurarea securităţii perimetrale. Contractul va fi pe o perioadă de cinci ani şi jumătate şi ar trebui semnat până la finalul acestui an. Sistemul trebuie să suporte cel puţin 500 de camere video şi să stocheze imaginile cel puţin o lună de zile. De asemenea, rata alarmelor false trebuie să fie sub 3%. Printre subsistemele cerute trebuie remarcat şi radarul de perimetru, care să funcţioneze cu o rată de 850 de măsurători pe secundă şi care trebuie să fie capabil să detecteze vehiculele de la o distanţă de minimum 800 de metri, să detecteze mişcarea persoanelor aflate în deplasare normală, în alergare sau în „mers târâş”.

Telenovela alunecărilor de teren de pe pista aeroportului a ajuns şi ea la final. Potrivit expertizei, problema se datorează calităţii pământului folosit pentru a ridica dealul pe care se sprijină prelungirea pistei. Aceeaşi expertiză pune într-o lumină proastă şi sistemul de drenaj, considerat subdimen­sionat pentru acest amplasament. 

Cele mai citite

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă