20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGaudeamus a strâns 17.000 de vizitatori

Gaudeamus a strâns 17.000 de vizitatori

Printre cele mai apreciate cărţi a fost un volum semnat de regretatul mitropolit Bartolomeu Anania.

 

Târgul de carte Gaudeamus, organizat la Cluj de către Socie­tatea Română de Radio, a fost unul al recordurilor. 78 de expozanţi au atras peste 17.000 de vizitatori, care au vândut, în total, în fiecare zi de târg, între 5.000 şi 10.000 de cărţi, la cea de-a XIII-a ediţie a târgului. Printre cele mai bine vândute volume a fost cel publicat de Editura Eikon, din Cluj: „Corupţia spirituală: Texte social-teologice”, semnat de regretatul mitropolit Bartolomeu Anania. Editura clujeană a primit, de altfel, trofeul pentru cea mai reprezentativă editură prezentă la cea de-a XIII-a ediţie a târgului de carte, iar volumului semnat de IPS Bartolomeu Anania a primit trofeul pentru cea mai râvnită carte.

„Este pentru prima dată când o editură din Transilvania primeşte trofeul „Gaudeamus” pentru cea mai reprezentativă editură, premiile fiind acordate în urma voturilor publicului participant la eveniment”, a spus directorul fondator al editurii clujene, Vasile George Dâncu. Volumul înaltului ierarh din Cluj, care s-a mutat la Domnul în urmă cu mai mult de un an, cuprinde o selecţie de texte care exprimă o atitudine critică faţă de tarele sociale, exprimată prin prisma teologului ortodox.

Interes mare pentru „Jocurile Foamei”

Într-un cu totul alt registru a fost interesul manifestat pentru trilogia „Jocurile Foamei”, apărută la Editura Nemira şi semnată de Suzanne Collins. „Interesul publicului a fost foarte mare, pentru că este o carte foarte bună. De asemenea, a contat foarte mult şi publicitatea care i-a fost făcută ecranizării”, a spus Valeriu Lozinski de la Editura Nemira. Standul acestei edituri a vândut foarte bine şi ghidurile tematice ori cărţile ezoterice.

Nemira a adus peste 300 de titluri în acest târg. În schimb, Editura Argonaut, a Institutului de Istorie Orală din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, specializată pe carte istorică, a vândut foarte bine volumul lui Cosmin Budeancă, „Represiunea politică în România comunistă”.

De interes mare s-au bucurat şi cele trei cărţi ale editurii clujene centrate pe personalitatea marelui intelectual Adrian Marino, dar şi volumele din Bibliografia Istorică a României.

O altă editură, din Târgu-Lăpuş, Galaxia Gutenberg, a oferit cărţi de spiritualitate. De mare interes s-a bucurat cartea fondatorului Opus Dei, Josemaria Escriva de Balaguer, „Drumul”, care conţine o serie de maxime destinate celor care vor să păşească pe calea desăvârşirii creştine. Un alt volum care a stârnit mare interes a fost „Jurnalul unui preot exorcist”. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă