10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGarda de Mediu controlează rafinăria Lukoil din Ploieşti. Localnicii susțin că nu...

Garda de Mediu controlează rafinăria Lukoil din Ploieşti. Localnicii susțin că nu pot respira

Garda de Mediu face verificări la rafinăria Lukoil din Ploieşti după ce mulţi localnici s-au plâns că nu pot respira din cauza mirosului insuportabil din zonă, transmite marți Mediafax.

Potrivit conducerii Gărzii de Mediu Prahova, controlul a fost început la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unui număr mare de sesizări primite, prin care oamenii reclamau că nu pot respira din cauza mirosului insuportabil.

“Acţiunile de control făcute pe problemele privind sesizările cu mirosul nu le-am finalizat. Am început joi. Este o inspecţie complexă”, a declarat Daniela Tudorache, comisar şef al Gărzii de Mediu Prahova.

Potrivit sursei citate, verificări sunt făcute şi la instalaţiile rafinăriei.

Pe de altă parte, compania Lukoil a precizat că instalaţiile şi emisiile din rafinărie sunt monitorizate strict şi că respectă limitele legale.

“Rafinăria «Petrotel-Lukoil» monitorizează strict activitatea instalaţiilor tehnologice şi emisiile atmosferice şi respectă valorile limita impuse prin Autorizaţia de Mediu. Acest lucru este confirmat de analizele efectuate în cursul acestui an de laboratoarele Agenţiei pentru Protecţia Mediului, atât la instalaţiile tehnologice, cât şi în exteriorul Rafinăriei. Nu s-au constatat variaţii de concentraţie între zi şi noapte”, se arată în comunicatul Lukoil.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă