19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGarda de Mediu ataca parcarile lui Florea

Garda de Mediu ataca parcarile lui Florea

– Sefa Garzii de Mediu Mures, Gertrude Gyekeny, este acuzata ca executa comenzile lui Laszlo Borbely, cel care ar fi sustinut-o pentru aceasta functie in urma cu cativa ani.

Un adevarat razboi al parcarilor a izbucnit intre administratia locala, dominata de PD-L, si Garda de Mediu Mures, controlata de UDMR. Consiliul Local Targu-Mures a adoptat pe 8 mai o hotarare prin care aproba amenajarea unor parcari pe domeniul public si privat in mai multe zone din oras. Amenajarea parcarilor a fost solicitata de locuitorii orasului, pentru ca, potrivit statisticilor, in oras tot al treilea cetatean are masina. Posesorii de masini nu dispun de suficiente locuri de parcare. Hotararea CL Targu-Mures a trecut de controlul de legalitate al Prefecturii Mures si a intrat in vigoare, iar municipalitatea a inceput lucrarile de amenajare a celor 14 parcari inca din timpul campaniei electorale. Zilele trecute, Garda de Mediu a fost sesizata, insa, de mai multe persoane care nu sunt de acord cu amenajarea parcarilor pentru ca aceste operatiuni distrug spatiul verde. "In urma controlului, s-a constatat ca Hotararea Consiliului Local nr. 131/08.05.2008 prin care a fost aprobata amenajarea unor parcari pe zone verzi din cartierele municipiului Targu-Mures incalca prevederile OUG 114/2007", afirma Gertrude Gyekeny.

 

Comisarul-sef de la Garda de Mediu Mures, spune ca legislatia prevede obligatia autoritatilor publice locale de a asigura o suprafata de spatiu verde de minimum 20 metri patrati/locuitor, pana la data de 31 decembrie 2010. Suprafata de spatiu verde va fi de minimum 26 metri patrati/locuitor, pana la data de 31 decembrie 2013. Gertrude Gyekeny spune ca, in present, in Targu-Mures fiecarui locuitor ii revine o suprafata de doar noua mp spatiu verde/locuitor. Ea a cerut ieri Prefecturii Mures sa reia controlul de legalitate asupra hotararii CL Targu-Mures si, eventual, anularea acestei hotarari.

REACTIE
Sefa Garzii de Mediu Mures a fost sustinuta pentru acest post de ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely, care a candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Targu-Mures la alegerile din acest an. In acest context, reprezentantii Primariei Targu-Mures considera demersurile acesteia drept de natura politica. "Nu s-a incalcat nici un fel de lege avand in vedere ca este atributul CL prin Legea Administratiei Publice Locale sa decida asupra administrarii domeniului public. Este o hotarare care nu a fost atacata in instanta de contencios admininistrativ de Institutia Prefectului, or, in momentul de fata, punandu-se problema in acest fel este evident ca este o imixtiune pur politica", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Targu-Mures, Emil Marius Pascan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă