20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGanea-Uhrin, despartire cu scandal la Timisoara

Ganea-Uhrin, despartire cu scandal la Timisoara

Dusan Uhrin Jr a anuntat ieri ca Ionel Ganea isi va rezilia contractul cu FC Timisoara din cauza faptului ca are sanse aproape nule de a prinde lotul in noul sezon. "In acest moment, Ionel Ganea a incheiat socotelile cu noi. Urmeaza sa-si rezilieze contractul cu Timisoara. L-am incercat pe mai multe posturi, dar e clar ca la 35 de ani nu ne mai poate ajuta", a spus tehnicianul banatenilor.

Ganea a ajuns la Timisoara anul trecut, fiind transferat de la Rapid. Atacantul a fost obligat sa stea o jumatate de sezon pe margine, din cauza faptului ca l-a agresat fizic pe arbitrul asistent Dorin Mudura in timpul meciului cu Rapid, fiind sanctionat cu 16 etape de suspendare.

De la aparitia primelor informatii despre posibila renuntare la Ganea, atacantul a fost foarte rezervat in declaratii, asteptand, de fapt, instiintarea oficiala din partea clubului. La inceputul saptamanii a discutat cu Marian Iancu, presedintele timisorenilor fiind si el destul de evaziv. "Am vorbit cu Dusan la telefon, iar cu Ganea m-am intalnit, dar deocamdata nu e nimic de dat publicitatii. Daca el vrea sa vorbeasca despre asta, nu am nimic impotriva", a spus seful banatenilor.

Ziua declaratiilor belicoase
Cunoscut ca o persoana temperamentala, Ganea a rabufnit la putin timp dupa declaratia facuta ieri de Uhrin, atacandu-l destul de dur pe tehnicianul ceh. "Uhrin se ascunde in spatele lui Iancu si minte. El trebuia sa-mi zica in fata ca nu mai are nevoie de mine, dar nu a facut-o. Sa nu minta. El vorbeste zilnic cu Marian Iancu. El decide, nu Iancu, asta sa fie clar", a spus Ganea.

Fostul international tricolor ii reproseaza lu Uhrin ca s-a folosit de el atat timp cat alti jucatori au fost accidentati. Gurile rele spun ca un alt motiv, daca nu chiar cel principal, pentru care FC Timisoara doreste sa se desparta de Ganea este asigurarea linistii in vestiar. Jucatorul in varsta de 35 de ani a mai fost in centrul atentiei din cauza problemelor pe care le-a creat in vestiar si la Dinamo in prima parte a sezonului 2006-2007, cand l-a atacat prin declaratii, in dese randuri, pe Mircea Rednic, care impusese un sistem de rotatie in atac, prin care erau folositi pe rand Niculescu, Danciulescu si Ganea. "El minte frumos ca sa nu fie judecat de oameni. Atat timp cat au fost jucatori accidentati si cat a fost greu, Ganea a fost bun. Asa s-a intamplat si in cazul lui Marian Aliuta, care a vrut sa plece in iarna, dar Uhrin nu i-a dat drumul, pentru ca Vrsic era accidentat. Dupa ce si-a revenit Vrsic, Aliuta a fost pus pe liber", a spus Ganea.

Contrar celor spuse, atacantul nu pare foarte afectat de ideea ca FC Timisoara doreste o despartire, doar ca el vrea o hartie prin care clubul banatean sa-i dea dreptul sa negocieze cu orice alta grupare, pe gratis. Acest lucru nu este totusi pe placul lui Marian Iancu. El doreste sa-si recupereze o parte din investitia facuta in urma cu un an. In momentul in care a semnat, Ganea a primit 300.000 euro, urmand sa fie platit cu cate 200.000 euro pentru fiecare dintre cele trei sezoane pe care le-ar fi petrecut la echipa de pe Bega. "Eu mai am contract cu Timisoara si nu vreau sa discut despre situatia mea pentru ca nu am primit inca o hartie oficiala de la club cum ca pot negocia cu alte echipe. Eu imi vad de treaba mea si ma antrenez in continuare", a precizat Ganea.

Variantele lui Ganea sunt acum UTA si SC Vaslui. Aradul este aproape de Timisoara, orasul in care fostul international doreste sa se stabileasca si unde copiii sai sunt inscrisi la scoala, insa Vasluiul ar putea sa-i satisfaca si pretentile financiare si sa-i ofere posibilitatea de a evolua din nou in cupele europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă