19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGanea: "Suntem deja calificati, nu mai conteaza primul loc"

Ganea: „Suntem deja calificati, nu mai conteaza primul loc”

In aceasta seara, de la ora 21.45, Dinamo se va duela cu Tottenham Londra pentru fotoliul de lider in Grupa B a Cupei UEFA, pozitie ce va da posibilitatea echipei care o va ocupa sa evite una dintre formatiile venite din Liga Campionilor. Delegatia „cainilor” a plecat spre Anglia in doua transe. Jucatorii si staff-ul tehnic, alaturi de sotii si prietene, au decolat de pe Aeroportul Baneasa – Aurel Vlaicu la ora 12.00, in timp ce oficialii si invitatii acestora au plecat o ora mai tarziu de pe Aeroportul International Otopeni – Henri Coanda.
In acest moment englezii ocupa locul intai, cu 9 puncte, Dinamo urmandu-i la doar doua puncte distanta. Astfel, meciul dintre cele doua formatii a devenit unul foarte important. Desi Tottenham isi doreste sa castige grupa, potrivit agentiei engleze Sporting Life, tehnicianul Martin Jol intentioneaza sa menajeze mai multi jucatori din echipa de baza, tinand cont ca pentru echipa sa este suficient si un egal. Printre cei care se pare ca nu vor evolua din primul minut se afla Robinson, Lennon si Berbatov, care ar putea fi inlocuiti de Cerny, Murphy sau Mido. De partea cealalta, Mircea Rednic nu se va putea baza pe Niculescu, Blay, Ze Kalanga si Tames, toti fiind accidentati.
Dinamo a plecat spre Londra intr-o oarecare stare de confuzie. Pentru Ionel Ganea meciul cu Tottenham nu prezinta o foarte mare importanta, pentru ca, din punctul lui de vedere, echipa si-a indeplinit obiectivul: calificarea in primavara europeana. „Eu nu cred ca este un meci asa de important pentru noi. Vom merge la cumparaturi. Din cate stiu eu, suntem deja calificati. Nu mai conteaza primul loc. Obiectivul a fost sa ne calificam. Noi ne-am indeplinit toate obiectivele de anul acesta”, a precizat Ganezul.

Rednic: „Poate Ganea are alt program”

Varful „cainilor” a fost contrazis imediat de Mircea Rednic, acesta afirmand ca „poate Ganea are alt program”. „Ne dorim o victorie pentru a incheia acest an foarte bine. Vom intalni cea mai buna echipa din grupa, asta este parerea mea dupa ce am vazut cateva meciuri din Cupa UEFA si din campionat. Nu vom merge la cumparaturi, asa cum a spus Ganea. Este un meci pentru imagine, pentru moralul nostru. Poate fi privit si ca un test, sa vedem daca mai avem nevoie si de alti jucatori”, a comentat „Puriul”.
Spusele lui Rednic au fost aprobate si de oficialii clubului din Soseaua Stefan ce Mare. Presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, asteapta de la meciul cu Tottenham ca Dinamo sa confirme parcursul bun de pana acum. „Suntem marcati de importanta jocului, nu prin prisma calificarii, ci pentru a confirma parcursul bun din aceasta toamna. Multi ne vedeau la inceputul campionatului pe locurile 4-8 si acum se uita cu binoclul sa ne vada”, a precizat Badea.

5.000 de dolari pentru cele trei puncte

Vasile Turcu a anuntat ca jucatorii vor primi inca 5.000 de dolari daca vor reusi sa invinga la Londra si sa termine grupa pe primul loc. Pentru calificarea in primavara europeana dinamovistii au fost dea recompensati cu cate 10.000 de dolari. „Am vorbit cu fotbalistii si mi-au spus ca isi vor testa adevarata valoare. Vor face si cumparaturi si este normal acest lucru. Vor avea o prima speciala daca vor obtine primul loc in grupa, pentru ca mereu primul loc se plateste mai bine. Performanta trebuie platita”, a explicat Turcu.
Delegatia dinamovista a fost insotita in Anglia de Ilie Nastase (presedintele Federatiei Romane de Tenis), Mircea Sandu (seful FRF), Adalbert Kassai (secretarul general al FRF), Ioan Becali, Mircea Cezar Ionescu (secretarul Comisiei de Disciplina si Apel), Cozmin Gusa si Dan Matei Agathon.
Partida Tottenham Hotspur-Dinamo Bucuresti este programata de la ora 21.45, pe stadionul „White Hart Lane” din Londra, si va fi arbitrata de o brigada austriaca, avandu-l la centru pe Bernhard Brugger. El va fi ajutat de arbitrii asistenti Norbert Schwab si Christian Struz, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat Louis Hofmann.

Declaratii doar in cont propriu

De la 1 ianuarie 2007 va intra in vigoare noul Regulament de Ordine Interioara al dinamovistilor. Acesta prevede, printre altele, ca actionarii clubului sa nu mai faca declaratii in numele echipei, in caz contrar fiind pasibili de amenzi. Singurii mandatati sa vorbeasca despre performantele echipei sau transferuri sunt tehnicianul Mircea Rednic si director executiv Cristi Borcea. Astfel, actionarii vor mai putea discuta despre Dinamo in emisiunile tv doar din postura de iubitori ai fenomenului fotbalistic. Aceasta decizie a fost luata din cauza ca actionarii cred ca televiziunile folosesc declaratiile lor numai pentru reclama proprie, iar jucatorii resimt negativ aceste aparitii. In acest moment actionarii lui Dinamo sunt Nicolae Badea, Cristi Borcea, Vasile Turcu, Vladimir Cohn, Dragos Savulescu si Florin Busca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă