3.7 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Un afiș din Spitalul Polizu le spune femeilor care avortează...

GALERIE FOTO. Un afiș din Spitalul Polizu le spune femeilor care avortează că vor face cancer la sân și vor muri. Asociația ProVita se dezice de el, iar reprezentanții spitalului spun că, deși sunt împotriva întreruperilor de sarcină, îl vor elimina

Un afiș lipit în Spitalul Polizu le informează pe femeile care vor să facă avort că vor face cancer de sân și vor muri, iar, în loc să facă întrerupere de sarcină, mai bine nasc copilul și îl duc la un orfelinat, de unde îl pot lua ”peste cinci-10 ani”. Deși pe afiș scrie că este realizat de site-ul strigatulmut.ro, un site care aparține asociației Provita, purtătorul de cuvânt al asociației creștine a negat că le aparține, dar ”ce e un afiș față de 400 copii omorâți zilnic în România?”. În replică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Polizu ne-a declarat că, deși unitatea este împotriva avorturilor, nu sunt de acord cu afișele și le vor înlătura din instituție. 

Pe afișul lipit în spital, scrie, sub întrebarea ”Știați că?” 80 la sută dintre femeile care avortează fac cancer la sân în 20-30 de ani. Una din 8 femei mor din această cauză. ”Mugurii” din sânii femeilor însărcinate mor la avort și devin celule canceroase. Poți rămâne sterilă în urma unui avort. Poți duce copilul la orfelinat și să îl iei înapoi după 5-10 ani (pe afiș chiar este trecut, cu carioca, ”unde? www.valeaplopului.com – un preot care crește 100 de copii”, n.red. – acolo se află un centru Provita), durează 10 minute să faci un avort și o viață ca să-l regreți, nici măcar animalele nu își omoară puii, iar noi ne considerăm educate. Animalele au instinct matern, noi avem instinct criminal”.

Tot în afiș se precizează că ”femeile care fac avort rămân sterile, suferă de ”răceală emoțională” și își pierd respectul de sine.

Afișul este atribuit site-ului www.strigatulmut.ro, care a fost ”realizat de Asociaţia PRO VITA Bucureşti, organizaţie non-guvernamentală, independentă şi apolitică, dedicată protejării vieţii umane începând de la concepţie, prin educaţie eficientă, acţiune civică şi legislaţie. Mai multe despre noi poţi afla vizitându-ne la www.asociatiaprovita.ro și www.coalitiapentrufamilie.ro”, după cum se specifică chiar în subsolul paginii.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imagini cu afișul.  

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Asociației Provita, preotul Nicolae Tănase, de la centrul Valea Plopului, ne-a transmis că afișul nu aparține asociației, dar ar trebui să existe un astfel de afiș lipit pe ușa oricărui medic ginecolog.


Citește și:  Somnul educației naște copii nedoriți: Cum este să fii mamă la 15 ani, în România și ce fac autoritățile pentru a împiedica această situație

România are și cele mai multe adolescente care devin mame înainte de a împlini 15 ani. Soluţia, spun toate vocile din domeniu, este educaţia. Totuşi, numai 10% dintre elevi urmează un curs opţional care include şi noţiuni despre sexualitate, iar Ministerul Educaţiei evită un răspuns clar privind numărul mic de copii care accesează cursul.


”Parte din afirmatiile din afis sunt reale, adevarate, dovedite stiintific…afisul nu este pus de asociatia noastra. Asociatia noastra se semneaza si lasa adresa si telefon, dar nu lipeste afise! În acelasi timp, nu e motiv de suparare ca cineva, chiar neavenit, a lipit un afis!… Ce e un afis fata de 400 copii omorati zilnic in Romania?…Afisul nu-l revendicam, dar ar trebui facut unul documentat si semnat. Cele afirmate in afis (dar cu trimitere la sursa stiintifica) ar trebui sa stea pe usa oricarui medic ginecolog asezat chiar de el”, a afirmat preotul Tănase.

Rugat să explice, totuși, mențiunea oficială de pe afiș, în afara celei cu carioca, ce făcea trimitere directă la Centrul Valea Plopului, preotul Tănase ne-a răspuns că ”in Romania sunt multe Asociatii Pro Vita…noi suntem de acord cu ce spune afisul, dar nu l-am pus noi si credem ca trebuia altfel conceput…”. 

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Polizu, Bogdan Ștefănescu, ne-a declarat că, deși unitatea este împotriva avorturilor, va înlătura afișul. 

”Noi nu știm nimic despre aceste afișe, am găsit și noi. Afișul este fără acordul spitalului, nu există nici un fel de înțelegere; este pus de ei, știți cum fac- trec și pun; este totuși un spital de stat. Asta nu înseamnă ca noi, ca spital, nu sustinem avortul, suntem împotriva avortului, dar noi promovăm să vină la medic din prima lună, întotdeauna controalele foarte dese, bineînțeles că nu suntem de acord cu avortul. O să le scoatem de acolo, nu ne asociem cu aceste afișe, suntem pentru medicină și împotriva avortului”, ne-a declarat Bogdan Ștefănescu. 

Totusi, pe site-ul Spitalului Polizu se precizeaza ca se fac chiuretaje la cerere, cu anestezie locală (350 lei) si cu anestezie totală (450 lei).


Citește și:  Mihaela Miroiu, profesoară la Școala Națională de Studii Politice și Administrative: Femeia are un primat moral asupra deciziei de a avorta | INTERVIU ROMÂNIA LIBERĂ

Avortul este o problemă moral grea. Dar cum femeia este cea care poartă povara acestei decizii și a consecințelor ei, chiar pe viață, nu este cazul să decidă altcineva în locul ei, din punct de vedere legal sau cutumiar. Este de dorit moral ca, atunci când sarcina este rezultatul unui parteneriat de cuplu, decizia să fie luată de comun acord cu partenerul, desigur, înainte de formarea sistemului nervos central al fătului.

 

 

Asociatia Provita, una dintre organizațiile care este împotriva avortului și care a sprijinit Marșul pentru viață, susține, pe site-ul său, că ”fiecare om, născut sau nenăscut, merită protecţia egală a legii. Instituirea şi apărarea acesteia constituie scopul final al activității noastre. Motivul pentru avortul este indezirabil, așadar, ține de un adevăr indiscutabil: avortul ucide o ființă umană deplină (copilul) și face un rău ireparabil alteia (femeia). Istoria demonstrează că doar maternitatea în contextul mariajului promovează şi protejează în mod optim sănătatea femeii, fiind calea cea mai sigură spre împlinirea personală a acesteia”.

Provita este susținută de Biserica Ortodoxă Română și face parte din Coaliția pentru Familie,care  a intrat în atenţia publică după ce a reuşit să aducă în Parlament un proiect de modificare a Constituţiei, prin care vrea ca familia să fie definită drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Motivul ar fi protejarea familiei tradiţionale, spun reprezentanţii Coaliţiei, care însă au luat mai multe poziţii publice contra comunităţii gay, arătând că, prin introducerea acestei menţiuni în legea fundamentală, nu ar mai fi posibilă căsătoria între cuplurile de acelaşi sex. 

Cele mai citite
00:01:03

Fermierii cehi perturbă traficul din Praga printr-un protest împotriva UE

Sute de fermieri cehi și-au condus luni (19 februarie) tractoarele în centrul orașului Praga, perturbând traficul în afara Ministerului Agriculturii, în timp ce s-au...

Tinerii sub 18 ani nu vor mai putea cumpăra anumite băuturi

Parlamentarii din mai multe comisii au aprobat un proiect de lege care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor sub vârsta de 18 ani. Acest proiect...

Ciolacu, negocieeri cu sindicaliștii din Ambulanța

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" se vor prezenta, =n această după-amiază, la Palatul Victoria, la consultări cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, urmând ca în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă