13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO! Legende pe 4 roți. Caterham Seven Sprint: 60 de ani,...

GALERIE FOTO! Legende pe 4 roți. Caterham Seven Sprint: 60 de ani, 60 de exemplare

Caterham joacă pe cartea nostalgiei. Anul viitor, unul dintre cei mai îndrăgiți producători britanici de mașini împlinește venerabila vârstă de 60 de ani și, pentru a sărbători cum se cuvine, pregătește seria limitată la 60 de exemplare, botezată Seven Sprint Edition, a modelului care ar fi trebuit să apară în 1960, dar, până la urmă, a fost abandonat.

Așternut pe hârtie de Colin Chapman, celebrul Seven a prins viață sub bagheta Lotus, dar, de 44 de ani, este produs de Caterham. Seven Sprint Edition readuce în prim plan liniile arcuite ale primelor modele Caterham și, ”bonus”, primește blocuri optice spate individuale, jante de culoare crem, volan din lemn și planșă de bord stilizată tot cu lemn.

 

Roadster-ul aniversar este animat de un același propulsor turbo, cu trei cilindri, de 660 cmc, semnat de Suzuki, ca și Seven 165, care dezvoltă 80 CP. Nu e mult, dar cine a încercat un Caterham știe că puterea este suficientă pentru plăcerea de a mașinuța de numai 500 kg.

Lansarea Seven Sprint Edition pregătește festivitățile pentru marcarea celor 60 de ani ai sportivei, al căror punct culminant va fi Festivalul Caterham ce va avea loc pe circuitul Donington Park, în toamna anului viitor. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă