13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO: Fidel Castro, vizitat de trei doamne

GALERIE FOTO: Fidel Castro, vizitat de trei doamne

Fidel Castro a luat prânzul duminică împreună cu preşedinta Braziliei, Cristina Kirchner, iar luni cu cea a Argentinei, Cristina Fernandes. Câteva ore mai târziu, părintele Revoluţiei cubaneze a discutat tete-a-tete cu premierul jamaican, Portia Simpson Miller, informează portalul Cubadebate.

Cu excepţia ocaziei inaugurării unei galerii de artă, la 8 ianuarie, Fidel Castro, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras de la putere din motive de sănătate în 2006, nu a mai fost văzut în public de nouă luni.

Citeşte şi: Moment istoric: Obama şi preşedintele Cubei, Raul Castro, şi-au strâns mâinile

De ce l-au vizitat atâtea doamne pe Fidel în aceste zile? Pentru că la Havana are loc Summitul Latino-American şi Caraibian – CELAC, la care participă toţi şefii de state şi guverne din aceste regiuni. Scopul reuniunii este combaterea foametei, a sărăciei şi inechităţilor sociale.

Astfel 31 de lideri sunt prezenţi la summitul din Cuba, din totalul de 33 câţi numără zona Latino-Americană şi Caraibiană. Lipseşte motivat Mauricio Funes, preşedintele Republicii El Salvador, prins în perioada alegerilor. În schimb, Ricardo Martinelli, şeful statului Panama, a refuzat invitaţia în semn de protest fiindcă în luna iulie a anului trecut ţara sa a capturat un vas nord corean cu arme cubaneze.

Succesul diplomatic cubanez a avut ca rezultat sosirea la Havana a secretarului general al ONU, Ban Ki Moon şi a Secretarului general al Organizaţiei Statelor Americane (OEA), Jose Miguel Insulza, care nu a mai vizitat Cuba din 1962.

Al doilea summit CELAC îşi încheie astăzi lucrările la Havana.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Costin Amzăr, împrumut surpriză la Al Nasr Dubai!

Dinamo a anunțat împrumutul lui Costin Amzăr la Al Nasr Dubai, echipa din Emiratele Arabe Unite, și pregătește deja un înlocuitor de top. Costin Amzăr,...

Burduja se laudă cu prețul competitiv de 56 euro obținut de România pe bursa energiei

România a avut luni un preţ competitiv pe bursa energiei, de 56 de euro, pentru ca a avut producţie mare, de aproape 8.000 MW...
Ultima oră
Pe aceeași temă