20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGalatiul are spital NATO

Galatiul are spital NATO

» La Spitalul Militar din Galati este derulat un amplu program de modernizari, pentru a fi adus la standardele presupuse de noua sa functiune, de spital NATO.

Spitalul militar "dr. Aristide Serfioti" este cea mai veche unitate spitaliceasca din Galati, functionand din 1832, si va deveni spital NATO datorita faptului ca este situat in apropierea Poligonului de la Smardan, situat la 15 km de Galati, unde se vor antrena trupele NATO. In virtutea noii sale functiuni, spitalul urmeaza sa fie modernizat si dotat la standarde internationale. O etapa importanta in cadrul acestui program a fost inaugurarea, in prezenta ministrului Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, si a directorului Bancii Mondiale in Romania, Benoit Blarel, a Pavilionului B, consolidat si reamenajat cu fonduri de la Banca Mondiala, in cadrul "Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta".
Pavilionul B cuprinde 60 de paturi pentru Sectia Chirurgie si 30 de paturi pentru Sectia ORL. Conducerea spitalului a pus la punct si un alt proiect, in cadrul caruia urmeaza ca in curtea spitalului sa fie construit un nou bloc pentru sectia de chirurgie, dotat la standarde internationale. ,,Cum sa nu ajuti un spital care are o traditie de 175 ani si este foarte important pentru comunitatea locala?! Este o bucurie pentru medicii care au luat in primire acest edificiu ca pot lucra in conditii civilizate. Fiind un spital NATO, are o importanta deosebita", a declarat Laszlo Borbely.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă