9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialGalaţi: Un tânăr suspectat de tâlhărie, reţinut

Galaţi: Un tânăr suspectat de tâlhărie, reţinut

 Un tânăr în vârstă de 27 de ani, bănuit că a tâlhărit, sâmbătă, doi bătrâni din comuna gălăţeană Vlădeşti, pentru 300 lei, a fost reţinut de poliţişti şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, informează Mediafax.

Astfel, poliţiştii gălăţeni au identificat un tânăr bănuit de comiterea unei tâlhării asupra unor bătrâni din comuna Vlădeşti, a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Bogdan Cojocaru.

Poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi, sâmbătă, în jurul orei 06.20, că două persoane, o femeie de 74 ani şi un bărbat de 80 ani, ambii din comuna Vlădeşti, ar fi fost agresate în propria locuinţă de o persoană necunoscută, care sub ameninţare le-ar fi luat 300 de lei.

“Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că în cursul dimineţii de 4 aprilie, în jurul orei 5.45, o persoană necunoscută ar fi pătruns în locuinţă şi ar fi forţat uşa de acces de la camera în care dormeau victimele. Nereuşind să pătrundă în camera victimelor, acesta ar fi spart geamul uşii şi i-ar fi lovit pe cei doi cu o ţeavă metalică. Constrâns de actele de violenţă, bărbatul i-a dat agresorului suma de 300 de lei, după care acesta a părăsit locuinţa. În urma investigaţiilor şi cercetărilor făcute, poliţiştii au identificat, la scurt timp, persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 27 ani, din aceeaşi localitate”, se arată în comunicat.

În urma agresiunii, victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Galaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

În baza celor sesizate, a fost constituită o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale, tehnicieni criminalişti şi poliţişti din cadrul Secţiei 5 Rurale care s-a deplasat la faţa locului pentru cercetare şi investigare.

Poliţiştii au recuperat cei 300 de lei şi i-au predat bătrânilor, iar pe tânărul respectiv l-au reţinut pentru 24 ore şi urmează ca în cursul zilei de duminică acesta să fie prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată.

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă