25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGalaţi: Amânare la primul termen într-un dosar în care Boldea a reclamat...

Galaţi: Amânare la primul termen într-un dosar în care Boldea a reclamat un procuror DIICOT

Un dosar în care Mihail Boldea a contestat soluţia de neîncepere a urmăririi penale ca urmare a unei plângeri făcute de acesta împotriva unui procuror DIICOT care l-a anchetat în dosarul în care a fost arestat a avut, vineri, primul termen la Curtea de Apel Galaţi, magistraţii dispunând o amânare.

În acest caz, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dispus un nou termen de judecată pentru 30 aprilie, din cauza absenţei deputatului Mihail Boldea, care se află în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tot vineri, în jurul orei 13.00, Mihail Boldea a fost dus din nou la audieri la sediul DIICOT Galaţi.
Acesta a ieşit de la audieri la ora 15.40, fiind dus în arest.

La ieşirea din sediul DIICOT Galaţi, avocatul lui Mihail Boldea a declarat că luni, la ora 13.00, se va judeca recursul la măsura arestării preventive în cazul clientului său.

De asemenea, avocatul a spus că nu au primit încă un răspuns privind cererea de strămutare a dosarului în care este cercetat Boldea.

Mihail Boldea a fost audiat, de asemenea, la sediul DIICOT Galaţi, miercuri şi joi.

Instanţa supremă a confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis în 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta fiind dus în arestul IPJ Galaţi. Decizia instanţei supreme de arestare preventivă a deputatului Mihail Boldea a fost contestată cu recurs, care va fi judecat în 2 aprilie, la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Deputatul, care în 17 martie a părăsit România, fiind localizat apoi în Kenya, a fost adus în ţară marţi, cu o cursă KLM de la Amsterdam, fiind preluat de o escortă a Poliţiei de la Aeroportul Otopeni şi dus direct la instanţa supremă, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 – 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 – 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu – avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc – membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea – secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură „Boldea Mihail” şi Tănase Petrică.

Potrivit DIICOT, în acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru că ar fi determinat alte persoane să falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotărâri, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primăria municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale – Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria municipiului Galaţi. Ulterior, aceste documente au fost folosite în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare cu adevărul, respectiv s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti ori s-au efectuat menţiuni în registrele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi.

În acest dosar au mai fost arestaţi preventiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică, Ştefan Lazăr şi Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdicţie de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT Galaţi au început urmărirea penală şi împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani. Anchetatorii spun că Mihail Boldea, în urmă cu o lună, şi-a vândut casa în care locuia tatălui său şi i-a donat trei apartamente lui Ştefan Boldea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă