20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialGălățenii au luat cu asalt „Baia Comunală”, după ce a fost închisă...

Gălățenii au luat cu asalt „Baia Comunală”, după ce a fost închisă furnizarea apei calde. În mai, încasările s-au dublat

După ce, de la 1 mai, furnizarea apei calde în sistem centralizat a fost închisă, pe o perioadă nedeterminată, gălățenii au luat cu asalt cabinele de duș de la Baia Publică din cadrul „Băii Comunale” și încasările au crescut miraculos.

Dacă în luna aprilie au venit să facă dușuri sau baie la cadă 350 de gălățeni, în luna mai, când nu au mai avut apă caldă la dușurile de acasă, numărul clienților băii publice au crescut la 860. Și încasările au crescut pe măsură, de la 2.700 de lei în aprilie, la 6.000 de lei în luna mai.

Primăria Galați a lăsat 18.000 de familii fără apă caldă

Este previzibil ca numărul gălățenilor care recurg la serviciile Băii Publice să fie într-o continuă creștere. Din cele 36.000 de apartamente care mai erau racordate la sistemul centralizat, în aprilie era distribuită apă caldă menajeră numai în 18.000 de apartamente, pentru că restul proprietarilor de apartamente își instalaseră boilere sau instant-uri încă din verile trecute, când au mai fost lungi perioade în care furnizarea apei calde a fost sistată din cauză că sistemul de termoficare a devenit falimentar.

În luna mai, multe din cele 18.000 familii care nu au alternative și-au asigurat apa caldă cu ajutorul aragazelor, dar cu siguranță că mai devreme sau mai târziu vor descoperi utilitatea cabinelor de duș de la Baia Publică.

Clienți noi, șoferii de TIR

Potrivit directorului Florin Mirea, de la Fundația Sportului Gălățean care administrează „Baia Comunală”, numărul celor care frecventează Baia Publică este într-o continuă creștere, printre noii clienți aflându-se și șoferii de TIR aflați în tranzit prin Galați.

„Au început să crească încasările pentru că acum e vară, e cald, e praf, lumea circulă. Noi am mai făcut puțină reclamă și la parcarea de TIR-uri din valea orașului, pentru acolo sunt niște TIR-uri care nu au voie să circule de vinerea la prânz până duminica și șoferii se unesc câte 4-5, iau un taxi și vin și se spală, se bărbieresc. Sunt persoane care sunt în tranzit”, ne-a declarat Florin Mirea.

Norocul le-a surâs, pentru că Baia Comunală a fost modernizată recent

Cele 18.000 de familii rămase și fără apă caldă și fără perspectiva că vor mai avea vreodată apă caldă la robinet și calorifere calde iarna, au totuși noroc de dușuri în condiții foarte bune, pentru că Baia Publică a fost modernizată recent, fiind inaugurată în aprilie 2016.

Lucrările de modernizare a „Băii Comunale” din Galați, care este formată din Baia Publică și un bazin de înot acoperit, au durat 7 ani. Au „înghițit” și sume imense, dar până la urmă sunt asigurate condiții foarte bune, plus saună și masaj, ceea ce mulți nu au acasă.

Baia Publică este formată din 23 de cabine, unele cu cadă, altele doar cu duşuri, o cabină de masaj şi un bazin de recuperare, dar şi două saune, una pentru femei, cealaltă pentru bărbaţi.

Sunt asigurate condiţiile de bază, fiecare cabină are vestiar şi wc, iar pe holuri sunt feonuri pentru uscarea părului, dar şi televizoare pentru cei care au de aşteptat până se eliberează o cabină.

Tariful este de 7 lei pentru o cabină cu cadă și de 6 lei pentru o cabină cu duș. Cei care vin fără şampon, gel de duş sau prosop, plătesc 2 lei pentru materiale de igienă personală şi prosop. Cabinele sunt dezinfectate după fiecare utilizare.

Cele mai citite

VIDEO. Trei morți și mai mulți răniți după ce un autobuz a căzut în râul Moika din Sankt Petersburg

Trei pasageri ai unui autobuz au murit, iar alți șase sunt internați de urgență la spital, după ce autobuzul în care se aflau a...

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă