17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialGala „O mănuşă de ajutor”, premiu pentru 25 de sportivi fără noroc

Gala „O mănuşă de ajutor”, premiu pentru 25 de sportivi fără noroc

Programul Pierre de Coubertin ar trebui să ajute la relansarea sportului juvenil românesc, şi în multe cazuri chiar o face. Programele derulate de Ministerul Tineretului şi Sportului sunt dependente însă de solicitările Federaţiilor, iar la box, se pare, lucrurile nu s-au făcut aşa cum s-au făcut în alte sporturi. Astfel, 25 de copii talentaţi din cinci oraşe sunt astăzi în faţa ultimelor lor meciuri ca pugilişti cu indemnizaţie, de mâine ei urmând să tragă doar nădejde că vor fi căutaţi şi legitimaţi de cluburile de profil. Deşi nu este un eşec, programul pe box putea fi mult mai bun, mai ales că sportul cu mănuşi are nevoie de mult sprijin pentru a reveni la vremurile glorioase ale lui Linga, Vaştag sau Doroftei. 

„O mănuşă de ajutor” 

Gala de astăzi, care începe la ora 15.00 şi se desfăşoară în sala CS Tomis din complexul Flămânda, are un caracter special, aşa cum ne-a spus antrenorul coordonator al lotului de box de la CS Farul, Ilie Dascălu. Cei 25 de copii care provin din Bucureşti, Reşiţa, Brăila, Ploieşti şi Constanţa sunt vârfurile programului derulat de Asociaţiile Judeţene de Box din localităţile respective şi MTS. La început în program au fost 100 de copii, dar la finalul fiecărui stagiu de pregătire de două săptămâni, jumătate dintre ei au părăsit programul. Toţi provin din case de copii, programul fiind îndreptat către copiii talentaţi care au nevoie de sprijin pentru a practica sportul, iar astăzi vor culege laurii muncii lor.

„A fost un proiect benefic pentru un sport care suferă, chiar dacă în program sunt incluşi doar copii cu probleme reale, din casele de copii. Toţi sunt însă deosebit de talentaţi şi a fost o veritabilă plăcere să lucrăm cu ei. Gala de acum, care se vrea de fapt a fi o mână de ajutor, le este dedicată ca final al stagiului şi o organizăm după ce am vorbit între noi, toţi antrenorii, special pentru ca aceşti copii să simtă cum e să fi pugilist în adevăratul sens al cuvântului. Deşi nu vor fi meciuri reale, cu arbitraj şi decizii, vă asigur că o să fie un spectacol frumos, iar copiilor le-am pregătit mai multe surprize după gală: o masă festivă şi premii constând în cupe, medalii şi diplome”, ne-a declarat Ilie Dascălu.

 

Banii s-au terminat

 

Din păcate pentru copiii care au fost selecţionaţi în program, fondurile oferite de MTS s-au terminat, iar viitorul lor este mai degrabă incert. Toţi vor fi legitimaţi la cluburi din oraşele de unde provin, lucru stipulat chiar în momentul în care se solicită încadrarea proiectelor în programul susţinut de MTS, dar de acum vor fi pe cont propriu, fără niciun fel de ajutor financiar. Dacă vor fi la fel de pasionaţi şi când va dispărea diurna, sau dacă se vor putea întreţine singuri, rămâne un mister, chiar dacă sunt destule speranţe.

 

SPECIALISTUL

Totul se face din pasiune

„Toţi 25 vor fi legitimaţi la cluburi imediat după finalul stagiului, dar noi, la Constanţa, nu le mai putem oferi niciun ajutor la CS Farul, şi doar îi putem antrena. De aici totul se va face din pasiune, şi va fi destul de greu să-i păstrăm aproape de box. Văzând cum a ieşit totul, nu pot să nu îmi exprim regretul că alte federaţii au avut priecte mult mai bune şi pe o durată mult mai mare, reuşind să obţină diurne pe o perioadă mult mai mare chiar şi pentru sportivi legitimaţi”, a punctat antrenorul Ilie Dascălu.

 

100 de copii au început programul Pierre de Coubertin, dar numai 25 l-au încheiat.

 

Ex foto: Toţi sportivii vor fi legitimaţi la un club la finalul stagiului.

 

 

 

Cele mai citite

Percheziții la două case de licitații. Există bănuieli că ar fi oferit lucrări de artă falsificate

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat percheziţii la două case de licitaţie din Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea de infracţiuni economice și de fals....

Meta riscă o amendă uriașă din partea UE pentru practici anticoncurențiale în piața anunțurilor

Meta ar putea primi o amendă substanțială din partea Uniunii Europene, fiind acuzată de practici anticoncurențiale în domeniul anunțurilor de mică publicitate, potrivit unui...

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă