25.7 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialGadget-ul de la care se asteapta o noua revolutie

Gadget-ul de la care se asteapta o noua revolutie

» Apple a reusit din nou sa polarizeze interesul intregii lumi asupra unui produs al sau care ar putea reprezenta o noua revolutie in industria gadget-urilor si media digitale.

» "Tableta", cum toata lumea ii spune generic noului dispozitiv ce poarta semnatura companiei americane, urma sa fie dezvaluita aseara de Steve Jobs, CEO Apple.

» Aceasta ne-ar putea schimba iarasi modul in care interactionam cu lumea din jur.

Dupa ipod-ul care a revolutionat industria muzicala si iPhone-ul care a stabilit noile standarde in industria smartphone-urilor, fanii inraiti ai tablet PC-ului spun ca avem de-a face cu un alt dispozitiv care ar putea fi in stare sa revolutioneze tehnologia.
Cum zvonurile au abundat in ultimele luni, toti ne asteptam sa vedem un dispozitiv al carui principal avantaj este un ecran color multi-touch de pana la 10 inci (25 de cm), un fel de iPhone mai mare, insa mai mic decat un netbook, ideal atat pentru distractie, cat si pentru business. De asemenea, conectivitatea 3G si cea wireless sunt doua specificatii tehnice de baza, aparatul fiind astfel ideal pentru a naviga pe internet, pentru filme, muzica si jocuri. Totodata, poate fi folosit pentru vizualizarea cartilor digitale, dar spre deosebire de e-reader-ele de pana acum, va avea avantajul de a sti sa faca si multe alte lucruri.

O platforma pentru reinventarea continutului online

Conform wired.com, publicul caruia i se adreseaza de fapt Apple este format din creatorii de continut, nu neaparat din impatimitii de gadget-uri si electronice. Cu alte cuvinte, tinta companiei americane este sa ofere o noua platforma cu ajutorul careia creatorii de continut sa reinventeze cartile, revistele si continutul online, oferindu-le acestora o noua posibilitate de a castiga bani. In acest sens, Apple a discutat, se pare, cu edituri si cu diverse ziare si reviste pentru a pune continut media pe iTunes,  astfel incat tablet PC-ul va da o gura de oxigen ziarelor care isi vad veniturile scazand vertiginos. Este vorba despre continut audio si video, despre integrarea diverselor aplicatii, precum retelele de socializare, si, practic, despre crearea unui mod cu totul diferit in care utilizatorul va "consuma" continut media. "Se vor concentra pe continut si participatie", a declarat pentru wired.com o persoana care lucreaza in domeniul tehnologiei si care are legaturi stranse cu compania Apple.

Scenarii
Cu alte cuvinte, si in acest caz aplicatiile sunt cele care urmeaza sa faca diferenta.
Telefonul mobil iPhone este unul dintre cele mai dorite terminale din lume, dar la succesul sau contribuie in mod esential aplicatiile disponibile pentru acesta. In magazinul virtual Apple (App Store) sunt disponibile peste 125.000 de aplicatii care pot transforma telefonul in telecomanda universala, busola, lanterna, mouse etc. Noul dispozitiv pe care il va lansa Apple va avea acces la toate aceste aplicatii si va avea un browser web inclus.
De aceea, au fost construite diferite scenarii despre modul in care, avand la dispozitie toate aceste elemente, vom putea avea de-a face cu o revolutie. Unul dintre acestea viza existenta unei camere foto/video pe tablet PC. Cu asa ceva este foarte posibil ca utilizatorii sa poata profita de aceasta in moduri extrem de utile, cum ar fi sa se duca in magazin in fata unui raft cu produse si, indreptand tablet-ul spre ele, sa poata afla apoi de unde le pot cumpara mai ieftin si ce au de spus alti utilizatori despre ele. Daca asa ceva se va intampla, intr-adevar, se va schimba si modul in care interactionam cu lumea din jur, realitatea fiind imbogatita cu date si informatii extrem de utile, la care putem ajunge in timp real.

Pana a ajunge acolo, se asteapta ca acest dispozitiv sa fie foarte apreciat de catre fanii jocurilor video. Ecranul mare va fi un atu, e de asteptat ca si imaginea sa fie de foarte buna calitate si se pare ca vor fi create jocuri special pentru acest dispozitiv. Apple a vazut ca jocurile sunt extrem de populare pe iPhone, astfel incat nu va scapa ocazia sa profite de aceasta oportunitate pe un gadget cu ecran mai mare, fie ca acesta se numeste iPad sau iSlate.
Oricum ar fi, este clar ca industria va fi extrem de atenta la ce face acum Apple, pentru ca, atunci cand Apple inoveaza, celelalte companii o urmeaza. Astfel, dupa lansarea iPhone, o sumedenie de telefoane au fost prezentate drept "concurent pentru iPhone" sau "iPhone killer", semn ca iPhone a devenit un reper spre care multi doar tindeau. Ramane de vazut daca si noul produs va deveni la fel de emblematic.

» Industria este extrem de atenta la ce face acum Apple, pentru ca, atunci cand Apple inoveaza, celelalte companii o urmeaza.

Cele mai citite

Crimă șocantă în Franța: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, cei doi copii și a rănit alți doi oameni

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel...

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au făcut 61 de morți în 48 de ore

Loviturile militare israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 61 de persoane în decurs de 48 de ore, au declarat sâmbătă medicii locali,...

VIDEO Cum au lăsat „tricolorii“ vestiarele stadionului din Priștina. „Echipa României a fost aici“

Echipa națională a României a lăsat vestiarele stadionului pe „Fadil Vokrri” din Priștina, capitala Kosovo, acolo unde a avut loc meciul UEFA Nations League,...
Ultima oră
Pe aceeași temă