25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Gabriela Firea vrea ca Primăria Capitalei să cumpere ELCEN. Proiectul a...

VIDEO. Gabriela Firea vrea ca Primăria Capitalei să cumpere ELCEN. Proiectul a fost aprobat vineri în Consiliul General

UPDATE 12,30: Ideea de a cumpăra ELCEN "nu este noaptea ca hoții, nici dimineața ca deștepții. Este un subiect discutat cu multă responsabilitate", a susținut primarul general, Gabriela Firea.

În urma votului de vineri din Consiliul General s-a decis ca această afacere să fie aprobată. Urmează ca Guvernul Tudose să emită o decizie care să permită cumpărarea acțiunilor ELCEN de către Consiliul General al Capitalei.


În ședința extraordinară a CGMB de vineri dimineață, pe ordinea de zi suplimentară se află un proiect de hotărare pentru achiziționarea de către Municipiul București a pachetului de acțiuni ELCEN.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat la începutul ședinței că este vorba despre o sumă de aproape 155 milioane de euro.

Pe de altă parte, consiliera USR Roxana Wring a criticat acest demers pe pagina ei de Facebook, explicând că proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General  „fără consultare publică, fără analiză economică, fără plan de afaceri, doar o expunere de motive plină de generalităti și banalităti”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eșec la limită în prima manșă a „sferturilor” Conference League

PAOK Salonic, echipă pregătită de Răzvan Lucescu, a pierdut la limită, cu scorul de 1-0, meciul disputat pe terenul belgienilor de la FC Bruges,...

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă