11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialGabriela Firea dă asigurări bucureștenilor că nu vor rămâne fără apă caldă...

Gabriela Firea dă asigurări bucureștenilor că nu vor rămâne fără apă caldă și căldură

Bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Totodată, ea a precizat că primăria este „pregatită în acest moment să achite în totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care aşteaptă ridicarea de către ELCEN a popririi din contul Escrow”, potrivit Mediafax.

„Îi asigur pe bucureşteni că vor avea apă caldă şi căldură, nu se pune problema niciunei întreruperi, aşa cum se vehiculează acum în spaţiul public.(…) În aceste zile am dialogat cu RADET, ELCEN şi Ministerul Energiei pe tema situaţiei RADET-ELCEN. Am stabilit că vom avea o întâlnire luni la prânz cu toţi factorii responsabili. Problema este şi a Guvernului, acesta trebuie să creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice. Subvenţia pentru RADET este plătită la zi, iar Primăria Capitalei este pregatită în acest moment să achite în totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care aşteaptă ridicarea de către ELCEN a popririi din contul Escrow”, a precizat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a amintit că zilele acestea a făcut apel la membrii Guvernului să se implice în rezolvarea situaţiei problematice dintre RADET şi ELCEN precum şi în găsirea unor soluţii urgente pentru a asigura necesarul financiar atât al RADET, cât şi al ELCEN SA.

Primarul General a transmis, în scrisoarea deschisă adresată Guvernului că nu se poate pune în pericol întreg bugetul Primăriei Capitalei, pentru şcoli, grădiniţe, spitale, pentru proiectele de infrastructură şi alte nevoi urgente, pentru a plăti în două – trei luni o datorie istorică de 10-15 ani.

Distrigaz Sud Reţele a anunţat, joi, că acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi.

Electrocentrale Bucureşti a anunţat, marţi, că toate conturile bancare i-au fost blocate de executorul judecătoresc mandatat de către şeful Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie, şi că existul riscul ca, din 10 septembrie, producţia de energie electrică şi termică să fie oprită.

 

Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...
Ultima oră
Pe aceeași temă