19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGabor Kerekes, suspectat de spionaj, a parasit Romania

Gabor Kerekes, suspectat de spionaj, a parasit Romania

Gabor Kerekes, vicepresedintele UDMR, suspectat in documentele procurorilor de faptul ca l-ar fi ajutat pe spionul Stamen Stantchev in actiunile sale presupus nelegale de pe teritoriul Romaniei, a plecat in Ungaria pentru a-si ingriji sanatatea.

Kerekes apare in convorbirile telefonice interceptate de SRI ca personajul pe care Stantchev l-a pus sa „verifice daca telefoanele sale sunt puse sub observatie”. De asemenea, Kerekes ar fi fost agent de influenta pentru castigarea unor contracte de catre grupurile de interese in slujba carora se afla Stantchev. Presedintele UDMR, Marko Bela, a refuzat sa comenteze implicarea lui Kerekes in acest scandal.

Din cele peste 350 de transcrieri de convorbiri declasificate rezulta implicarea a peste 40 de persoane in reteaua de spionaj coordonata de Stantchev. Intre aceste persoane se afla ministrii Codrut Seres si Zsolt Nagy, secretarii de stat Victor Dan Alesandru si Florin Bejan, seful sindicatului petrolistilor Liviu Luca, membri ai comisiilor de licitatii, oameni de afaceri. Toti vor fi audiati de catre procurori.
Amanunte in rubrica Eveniment

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă