21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFuneriu îi răspunde lui Ponta: "Dacă nu ştie despre ce vorbeşte, măcar...

Funeriu îi răspunde lui Ponta: „Dacă nu ştie despre ce vorbeşte, măcar să plagieze modelele din ţările UE”

Dacă premierul Victor Ponta mută clasa pregătitoare înapoi la grădiniţă, unde e criză cronică de spaţiu, copiii de trei ani nu vor mai avea loc la grădiniţă, spune fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu. În plus, România ar fi singura ţară din UE cu grădiniţa de patru ani, mai spune Funeriu.

„Învăţătoarele care acum au copii de clasa a IV-a vor preda la grădiniţă sau vor fi date afară. Ce se va întâmpla cu clasele din şcoli acum amenajate? Vor rămâne goale? Va lăsa copii de trei ani împreună cu cei de şapte la grădiniţă? Anul acesta nu a fost nicio problemă la înscrierea la grădiniţă, tocmai pentru că s-a intrat în normal,” arată consilierul prezidenţial, după ce Ponta a declarat că, de anul viitor, clasa pregătitoare – sau clasa zero – va fi mutată la grădiniţă. În şedinţa de Guvern de miercuri, premierul a declarat că formula clasei pregătitoare iniţiată de fostul ministru Funeriu reprezintă „o harababură şi o prostie”.

În replică, fostul ministru spune că „harababura de început de an şcolar a fost cauzată de Ponta care a avut 4 miniştri ai educaţiei în 3 luni, plagiatori şi sindicalişti. Cum să începi anul bine când au schimbat politic toţi inspectorii şcolari şi toţi directorii care pregătiseră lucrurile?”

Funeriu aminteşte că în 18 mai 2012, „Ponta, de la ministerul educaţiei a anulat procedurile transparente de licitaţie pentru mobilier şi a dat banii şcolilor, care au cumpărat prin încredinţare directă mobilierul cu mare întârziere”.

„Dacă Ponta nu ştie despre ce vorbeşte măcar să plagieze modelele din toate ţările UE care aplică acest model. Prin introducerea clasei pregătitoare, 20.000 de copii de 6 ani, care alminteri nu ar fi fost nici la şcoală nici la grădiniţă, sunt acum într-un cadru şcolar adecvat”, mai spune consilierul prezidenţial.

El îi reaminteşte lui Ponta că în 2002, „când el plagia de zor la doctorat”, actualul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost cea care „a dispus ca toţi copiii de 6 ani să meargă la şcoală, nu la grădiniţă.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă