18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFuneraliile preşedintelui polonez ar putea avea loc sâmbătă - presă

Funeraliile preşedintelui polonez ar putea avea loc sâmbătă – presă

Funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski, decedat sâmbătă într-o catastrofă aeriană în Rusia şi al cărui corp neînsfleţit a fost repatriat duminică, vor avea loc sâmbătă, potrivit ediţiei electronice a cotidianului Gazeta Wyborcza, relatează AFP monitorizată de Mediafax.

“Guvernul prevede ceremonii funerare naţionale sâmbătă”, scrie cotidianul pe site-ul său.

Potrivit şefului diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski, citat de cotidian, “preşedintele Dmitri Medvedev vrea să participe la funeraliile omologului său polonez”.

“Este posibil ca ceremoniile funerare să fie organizate în două zile, sâmbătă şi duminică”, a declarat pentru AFP Elzbieta Jakubiak, deputat din partea partidului Lege şi Justiţie (PiS) şi fost şef de cabinet al preşedintelui Kaczynski.

“Dar decizia definitivă nu a fost încă luată, aşteptăm repatrierea tuturor corpurilor neînsufleţite”, a adăugat ea, o colaboratoare apropiată a preşedintelui decedat.

O reuniune va avea loc între reprezentanţii preşedinţiei şi cei ai biroului premierului cu privire la organizarea funeraliilor, a precizat Jacek Sasin, directorul-adjunct al preşedinţiei, citat de agenţia PAP.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă