19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFunctionar public, "spalat" de comisia de disciplina

Functionar public, „spalat” de comisia de disciplina

TIMISOARA. Comisia de Disciplina din cadrul Primariei Timisoara l-a scos nevinovat pe seful Biroului Transporturi din cadrul institutiei, Culita Chis, dupa ce l-a acuzat pe consilierul local Lelica Crisan (PD) de trafic de influenta. Cei cinci membri ai comisiei, trei din partea Executivului si doi reprezentanti ai sindicatului din cadrul municipalitatii, au decis in unanimitate ca nu sunt indeplinite conditiile pentru sanctionarea disciplinara a functionarului public, spre nemultumirea consilierei care i-a cerut destituirea.
„Era normal sa se intample asa, pentru ca sunt colegii sai si nu sunt obiectivi. Voi face o adresa catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici”, a declarat Lelica Crisan, care a fost acuzata de trafic de influenta chiar in plenul CL.
Scandalul a fost inceput de democrata, care este si presedinta organizatiei de femei a PD din judet, dupa ce un taximetrist s-a prezentat in audienta la partid, unde a sesizat neregulile de pe listele de acordare a autorizatiilor de taxi.
Dupa ce sefa Corpului de Control din Primarie, Mihaela Marza, alesul local, a intervenit la Biroul Transporturi, la Culita Chis, inainte ca taximetristul sa vada decizia finala privind punctajul pe care l-a avut pentru obtinerea autorizatiei. „Conform regulamentului de functionare a Consiliului Local, un ales poate sa solicite doar in scris sau verbal, prin interpelari, obtinerea anumitor date de la membrii Executivului sau de la functionarii publici, in nici un caz nu poate interveni personal, pentru ca se creeaza ideea ca se doreste influentarea”, a afirmat Mihaela Marza, care a facut parte din comisia de disciplina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă