19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFunar, deranjat de placutele bilingve din Alba

Funar, deranjat de placutele bilingve din Alba

Senatorul PRM de Cluj, Gheorghe Funar, i-a adresat in Parlament o interpelare ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, prin care i-a cerut acestuia inlaturarea in 48 de ore a indicatoarelor bilingve (in limbile romana si maghiara), instalate la intrarea si la iesirea din comuna Unirea (judetul Alba). El si-a motivat solicitarea de inlocuire a placutelor prin faptul ca in comuna ponderea populatiei maghiare este de doar 16 la suta si nu de 20 la suta, cat prevede legea pentru inscriptionarea bilingva a localitatii.
Totodata, Funar a cerut amendarea primarului comunei, Cristinel Metea, si a celorlalte persoane din cadrul Primariei, precum si a celor de la Administratia Drumurilor Nationale care si-au dat avizele pentru amplasarea placutelor. „Desi Prefectura Alba a transmis o adresa Primariei in data de 5 iulie 2005, prin care se cerea primarului sa intre in legalitate cu aceasta problema, in sensul de a da jos placutele dublu inscriptionate, acesta nu a dorit sa dea curs somatiei Prefecturii Alba”, a declarat senatorul.
In schimb, primarul comunei, Cristinel Metea, a spus ca instalarea placutelor a avut la baza un numar din Monitorul Oficial care a nomilalizat Unirea printre comunele care trebuiau inscriptionate in doua limbi. El a adaugat ca, dupa ce a primit adresa Prefecturii, a facut demersurile pentru a le da jos.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă