19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFrunzulita de cicoare, vrem si noi loc in parcare

Frunzulita de cicoare, vrem si noi loc in parcare

Pentru ca sunt mai ai jmekeri decat restul lumii, functionarii Primariei sibiene au primit cadou de integrare spatiul recent renovat al Pietei Mici si al Pietei Mari, precum si al principalelor rute din centrul istoric, pentru a caror vacsaluire contribuabilii locali vor avea mult timp de achitat la credite de-acum inainte. Daca nu stiti care cea mai noua mare problema a municipiului, va spunen noi: locurile de parcare din zona de centru si automatele pentru tichetele de parcare care nu functioneaza niciodata ca lumea. Bine, astea din urma sunt pentru amarastenii care daca scot Dacia din garaj nu doar ca polueaza „aierul” functionarilor publici, dar si au de platit taxa de parcare de 1 leu nou pe zi.
Daca parchezi aiurea, te amendeaza din toate partile, ba chermezarii de la Domeniu Public, ba ceilalti de la Parcari Municipale. Problema sibianului de rand e aceea ca nu e egal cu cei carora le plateste salariile in fiecare luna si viitoarele prime babane de sarbatori. Are nevoie omul de o casa de la stat, el face cererea si, de primit, apartamentul il primesc copiii si nepotii angajatilor din Primarie sau Consiliul Judetean. Echitabil si frumos, fiecaruia, nu dupa contributie, ci dupa relatii si atentii.
Ca sa ne intoarcem de unde am plecat trebuie sa va spunem ca susa aceea cu „circulatie interzisa pe centru” e doar pentru bizoni, nu si pentru cocostarcii din serviciile Primariei. In vreme ce sibienii de rand injura de mama focului ca nu au loc unde sa parcheze, iar atunci cand gasesc un astfel de loc, automatele de tichete iau „banul si iti dau bulanul”, angajatii municipalitatii parcheaza toata ziulica masinile in Piata Mica, perimetru teoretic inchis circulatiei rutiere.
Ce panouri de avertizare „Fara biciclisti, catei, vehicule si ochelaristi pe centru”, ca alea nici nu le vad oamenii Primariei ca au niste ochelari speciali, facuti sa nu vada ce e in curtea proprie. Vremurile alea democratice in care stabii din cadrul administratiei locale ar fi tamponati la portofel cu un tichet de amenda pentru parcare ilegala sunt tare departe la Sibiu, asa ca oamenii de rand asteapta marea izbavire in anul electoral urmator…

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă