19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFrontiere monitorizate nonstop de teama gripei noi

Frontiere monitorizate nonstop de teama gripei noi

» Punctele de frontiera din Constanta sunt monitorizate pentru prevenirea raspandirii gripei porcine.

» Masuri speciale de siguranta s-au luat in porturile maritime si pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu".

Inspectoratul politiei de Frontiera Constanta, Directia de Sanatate Publica si cea Sanitar-Veterinara monitorizeaza toate navele maritime care intra in portul Constanta, dar si punctele de frontiera Vama Veche, Ostrov si Negru Voda, pentru evitarea raspandirii gripei porcine.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera, Adrian Burcea, a declarat ca instiutia va achizitiona o mie de masti faciale si manusi de protectie, urmand ca in zilele urmatoare sa primeasca si de la Directia de Sanataye Publica echipament de protectie. El a precizat ca inca din luna aprilie functioneaza Comandamentul de Preventie care actioneaza in cazul tututror navelor ce acosteaza in portul Constanta, comandament infiintat de Compania Administratia Porturilor Maritime Constanta.

Potrivit lui Adrian Burcea, toti comandantii navelor sunt obligati sa transmita Port Control Constanta daca au la bordul navelor marinari care prezinta simpomele gripei si ce incarcatura transporta nava. De asemenea, la intrarea in Portul Constanta, marinarii vor completa un formular cu tara de unde vin si daca prezinta simptomele gripei porcine.
si conducerea Aeroportului International "Mihail Kogalniceanu" din Constanta a luat si masuri pentru limitarea raspandirii gripei porcine. Directorul interimar al aeroportului, Cristian Teodorescu, a declarat ca toti pasagerii care sosesc pe aeroport vor completa un formular pentru a preciza daca au simptomele gripei si daca vin din tarile unde acest virus s-a raspandit. De asemenea, angajatii aeroportului care vin in contact cu pasagerii poarta masti de protectie, manusi si halate de unica folosinta.

» Bolnavii vor fi izolati
Conducerea aeroportului a achizitionat 900 de masti de protectie, halate de unica folosinta si manusi pentru efectuarea controlului pasagerilor care sosec pe Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu". Potrivit lui Cristian Teodorescu, in cazul in care unul dintre pasageri prezinta simptomele gripei, este izolat si transportat la Spitalul de Boli Infectioase, iar mijloacele de transport ale aeroportului vor fi dezinfectate cu o solutie speciala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă