19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFRF nu va cere daune italienilor

FRF nu va cere daune italienilor

Federatia Romana de Fotbal (FRF) nu va solicita daune din partea forului similar italian, dupa ce meciul amical Italia-Romania a fost anulat, a declarat, sambata, directorul general Ionut Lupescu. "Decizia au luat-o federatia italiana si guvernul italian. Este o problema politica la ei, mai ales ca sunt in cursa pentru Euro 2012. Ei isi asuma toate consecintele acestei masuri care nu da bine pentru imagine. Le-am oferit varianta Bucuresti, dar ei au spus ca nu vor juca nici macar in strainatate. Ne-au asigurat ca vom gasi o data anul acesta sau anul viitor ca acest meci sa se joace. Au spus ca vor oferi daune daca cerem, dar nu asta ne intereseaza. Personal, nu doresc sa cerem daune, ci sa gasim o data pentru ca meciul sa se joace ulterior", a explicat Lupescu, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Casa Fotbalului, dupa o intalnire intre conducerea FRF si selectionerul Victor Piturca.
Oficialul FRF a admis ca FRF va inregistra si o serie de pierderi financiare, dupa anularea partidei cu Italia. "Banii de transport nu se pierd, pentru ca toti cei care aveau bilete pentru Italia si le vor schimba pentru a ajunge in Romania", a spus Lupescu.
Directorul federal a mentionat ca anularea meciului cu Italia nu perturba programul de pregatire a intalnirii cu Olanda, din preliminariile Euro 2008, desi nationala Romaniei avea nevoie de un meci cu un adversar puternic. "Cu scuzele de rigoare, dar Moldova nu este de calibrul Italiei. A fost singura solutie viabila in acest moment de criza. Am cazut de acord sa jucam cu Republica Moldova si vreau sa multumesc Stelei pentru ca ne-a ajutat", a adaugat directorul general al FRF, facand trimitere ca miercuri reprezentativa Republicii Moldova ar fi trebuit sa dispute un meci amical cu Steaua Bucuresti, gruparea din Bulevardul Ghencea refuzand, insa, sa mai faca deplasare, dupa ce oficialii moldoveni nu au acceptat ca partida sa se joace la Chisinau si nu la Tiraspol. Lupescu a mentionat ca alte variante posibile pentru organizarea unei partide de verificare au fost Serbia si Muntenegru. Rugat sa comenteze incidentele din Italia, care au dus la suspendarea campionatului de fotbal si a partidelor echipelor nationale, Ionut Lupescu a spus: "Trebuie sa fim atenti la ce se intampla afara. Si noi am avut evenimente anul trecut, unele echipe au jucat cu portile inchise, altele in alt oras. La intalnirea cu presedintii de cluburi din Liga I ei mi-au spus ca mai avem putin si ne scoatem ochii. De aici rezulta ca declaratiile si relatiile dintre conducatori depinde foarte mult comportamentul fanilor in tribune".
Reunirea lotului antrenat de Victor Piturca in vederea meciului cu Republica Moldova a avut loc duminica, la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă