21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFRF nu a accesat fonduri UEFA pentru combaterea rasismului

FRF nu a accesat fonduri UEFA pentru combaterea rasismului

Romania este una din cele 20 de tari care nu au apelat la fondurile UEFA alocate pentru combaterea rasismului, a declarat Patrick Gaser, reprezentant al forului european, prezent la meciul amical de la Sala Polivalenta organizat in cadrul actiunii „Lasati rasismul in ofsaid!”.
„Pana acum, 30 de federatii au inaintat programe pentru a primi fonduri de la UEFA. Federatia romana are, probabil, alte prioritati, dar va trebui sa apeleze la linia adoptata de noi”, a spus Gaser, project manager in cadrul programului de asistenta „HatTrick” al UEFA.
Gaser a afirmat ca UEFA pune la dispozitie 50 la suta din valoarea programelor inaintate de federatiile nationale, dar nu mai mult de 50.000 de franci elvetieni.
Si secretarul general al Retelei Europene a Organizatiilor de Romi, Valeriu Nicolae, a acuzat conducerea Federatiei Romane de Fotbal ca nu a accesat fondurile alocate de UEFA actiunilor impotriva rasismului. „Este inadmisibil ca FRF nu a accesat programele UEFA pentru combaterea rasismului. Mai mult in acest sens a facut presa. Noi suntem dispusi sa lucram cu FRF, desi initiativa ar trebui sa vina din partea lor”, a spus Nicolae.
Meciul amical din cadrul actiunilor „Lasati rasismul in ofsaid!” a opus, miercuri, la Sala „Ioan Kunst Ghermanescu” din Capitala, doua echipe ale Aliantei Civice a Romilor din Romania, intitulate „Nu rasism” si „Toleranta”, in care au evoluat si reprezentanti ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă