8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFRF nu a accesat fonduri UEFA pentru combaterea rasismului

FRF nu a accesat fonduri UEFA pentru combaterea rasismului

Romania este una din cele 20 de tari care nu au apelat la fondurile UEFA alocate pentru combaterea rasismului, a declarat Patrick Gaser, reprezentant al forului european, prezent la meciul amical de la Sala Polivalenta organizat in cadrul actiunii “Lasati rasismul in ofsaid!”.
“Pana acum, 30 de federatii au inaintat programe pentru a primi fonduri de la UEFA. Federatia romana are, probabil, alte prioritati, dar va trebui sa apeleze la linia adoptata de noi”, a spus Gaser, project manager in cadrul programului de asistenta “HatTrick” al UEFA.
Gaser a afirmat ca UEFA pune la dispozitie 50 la suta din valoarea programelor inaintate de federatiile nationale, dar nu mai mult de 50.000 de franci elvetieni.
Si secretarul general al Retelei Europene a Organizatiilor de Romi, Valeriu Nicolae, a acuzat conducerea Federatiei Romane de Fotbal ca nu a accesat fondurile alocate de UEFA actiunilor impotriva rasismului. “Este inadmisibil ca FRF nu a accesat programele UEFA pentru combaterea rasismului. Mai mult in acest sens a facut presa. Noi suntem dispusi sa lucram cu FRF, desi initiativa ar trebui sa vina din partea lor”, a spus Nicolae.
Meciul amical din cadrul actiunilor “Lasati rasismul in ofsaid!” a opus, miercuri, la Sala “Ioan Kunst Ghermanescu” din Capitala, doua echipe ale Aliantei Civice a Romilor din Romania, intitulate “Nu rasism” si “Toleranta”, in care au evoluat si reprezentanti ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă