14.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialFRF a castigat procesul cu Loteria Romana

FRF a castigat procesul cu Loteria Romana

Tribunalul Bucuresti a admis actiunea Federatiei Romane de Fotbal (FRF) impotriva Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR) pe care o obliga la plata a 17.140.124 de lei si la cheltuieli de judecata in valoare de 177.592 de lei, anunta NewsIn. Sentinta poate fi atacata cu apel in 15 zile de la pronuntare.

In 26 mai 2006, Tribunalul Bucuresti a inregistrat cererea de chemare in judecata formulata de FRF impotriva CNLR, pentru plata sumei de 18.615.124,18 de lei.

Din cerere rezulta ca potrivit art. 71 din Legea 69/2000 a educatiei fizice si sportului, "20% din incasarile realizate din pronosticurile sportive, ca urmare a utilizarii de competitii de gen pentru ramura respectiva organizate in campionatele din alte tari, de federatiile si organismele sportive internationale, precum si in Cupa Romaniei constituie surse de finantare pentru federatiile sportive".

In consecinta, avocatii FRF au sustinut ca 20% din incasarile CNLR rezultate din activitatile de pronosticuri sportive in 2003, 2004, 2005, impreuna cu dobanzile aferente revin Federatiei.

Reprezentantii CNLR au precizat ca Loteria romana si FRF au incheiat conventii si acte aditionale in conformitate cu legea mai sus amintita si ca obligatiile Loteriei Romane au fost realizate in totalitate, si au cerut Loteriei sa specifice care este suma reprezentand incasarile din pronosticuri (pariuri) sportive care ar fi trebuit virata Federatiei.

Avocatii FRF au recunoscut ca au incheiat niste conventii pentru sumele prevazute in legea sportului, sume care erau anticipate la inceputul anului si care ar fi trebuit regularizate la sfarsitul acestuia.

De asemenea, avocatii au mai admis ca au incasat sumele convenite, respectiv patru miliarde lei vechi in 2003, cinci miliarde in 2004 si cinci miliarde in 2005, dar ca regularizarea acestor sume nu s-a facut niciodata.

La solicitarea FRF catre Loteria Romana de a face regularizarea, reprezentantii CNLR au refuzat sub pretextul ca nu pot preciza incasarile pe care le-a avut Loteria in perioada 2003 – 2005.

La termenul din 23 octombrie, instanta de judecata a Tribunalului Bucuresti a constatat prin incheiere ca FRF datoreaza o taxa judiciara de timbru, in functie de valoarea pretentiilor, in cuantum de 189.337,76 lei noi, din care a platit anterior o taxa judiciara de timbru de 4.247,40 lei, astfel ca mai datoreaza in prezent suma de 185.090,56 delei.

In consecinta, instanta a dispus citarea reclamantei cu mentiunea completarii taxei judiciare de timbru cu 185.090,56 de lei, sub sanctiunea anularii.

Cele mai citite

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă