21.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialFregata franceză Dupleix va intra în Marea Neagră la sfârşitul săptămânii (PRESĂ)

Fregata franceză Dupleix va intra în Marea Neagră la sfârşitul săptămânii (PRESĂ)

Fregata franceză Dupleix, staţionată acum în R.Cipru, urmează să ajungă în Marea Neagră sâmbătă sau duminică, menţinând la trei unităţi prezenţa navală NATO în zonă în contextul în care distrugătorul USS Donald Cook va reveni în Mediterană, afirmă surse diplomatice citate de agenţia rusă Itar-Tass, transmite Mediafax.

Fregata Dupleix urma să ajungă în Marea Neagră pe 14 aprilie, dar, din motive necunoscute, nava militară franceză a stat până acum într-un port din Republica Cipru.

Însă, conform unor surse diplomatice, fregata franceză va intra în Marea Neagră pe 26-27 aprilie.

În prezent, în Marea Neagră sunt trei nave NATO – distrugătorul american Donald Cook, nava franceză de recunoaştere Dupuy de Lome şi fregata USS Taylor.

Conform surselor citate, distrugătorul USS Donald Cook ar urma să părăsească Marea Neagră joi, iar nava franceză Dupuy de Lome, pe 30 aprilie.

În prezent, distrugătorul USS Donald Cook este staţionat în vestul Mării Negre, nava militară Dupuy de Lome patrulează în centrul Mării Negre, iar fregata USS Taylor ar urma să facă o escală în Portul Constanţa.

Oficiali militari ruşi au denunţat prezenţa navelor NATO în Marea Neagră, afirmând că este vorba de o consolidare a dispozitivului naval în contextul crizei din Ucraina.

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile, din 15 aprilie

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...

Un nou gol pentru George Pușcaș în Serie B

Internaționalul român George Puşcaş a marcat un nou gol pentru Bari, care a fost învinsă cu scorul de 2-1, în deplasare, de Como, într-o...

A intrat în vigoare actul privind Europa interoperabilă pentru servicii publice mai bine conectate pentru cetățeni și întreprinderi

Actul privind Europa interoperabilă, care a intrat în vigoare va facilita schimbul transfrontalier de date și va accelera transformarea digitală a sectorului public. Acesta...
Ultima oră
Pe aceeași temă